حجت‌الاسلام نجفی در آیین تجلیل از پژوهشگران و فنّاوران برتر استان کرمانشاه: پژوهش سرچشمه دانایی و کلید حل مشکلات در جوامع است / لزوم استفاده از نظرات دانشمندان در مجامع تصمیم‌گیری - صفحه نخست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی؛ حجت‌‌الاسلام دکتر سید محمّدباقر نجفی عصر امروز دوشنبه هفتم اسفندماه۱۳۹۶ در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فنّاوران برتر استان کرمانشاه که درسالن اجتماعات شهید دکتر علیمحمّدی دانشکده علوم  برگزار شد، اظهار داشت: هر تمدنی برای پایه‌گذاری، نیازمند پایه‌های فرهنگی است.

وی جهاد، تقوا و دانش را سه پایه دین مبین اسلام دانست و افزود: آیه شریفه «هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ» بیانگر اهمیت توجه دین مبین اسلام به دانش و آگاهی و دانایی است و شیوه بیان این آیه شریفه به صورت پرسشی نیز بیانگر بدیهی و روشن بودن تفاوت دانایی با عدم دانایی است.

دکتر نجفی دانش را عنصر و جایگاه برتر در زندگی اجتماعی دانست و گفت: دانایی یکی از پایه‌های سه‌گانه تمدن اسلام است و پژوهش سرچشمه دانایی و کلید حل مسائل و مشکلات مختلف در جوامع است.

وی رفع مشکلات و حل مسائل را نیازمند توجه جدّی به مقوله پژوهش دانست و تاکید کرد: بودجه‌های حوزه پژوهش و فناوری باید تقویت شود و متاسفانه شاهد هستیم که بودجه‌های تحقق یافته بسیار ناچیز است.

دکتر نجفی اَرج نهادن به مقام عُلما و دانشمندان در جامعه را مورد تاکید قرار داد و افزود: در قرآن کریم، شهدا در ردیف انبیاء و صدیقین قرار گرفته‌اند و در احادیث نیز بیان شده که «مداد العلماء افضل من دماء الشهداء» و این حدیث گرانبها باید تحقق و عینیّت یابد.

وی دانش را منشأ انحصاری شکوفاشدن استعدادهای انسان دانست و بیان کرد: عدم شناخت نسبت به ظرفیت پژوهش و توهم دانایی از دلایل بی‌توجهی به حوزه پژوهش است، در تاریخ آمده است که شاه عباس دانشمندان را به عنوان مشاور خود انتخاب می‌کرد و اثر تاریخی سی و سه پُل که توسط شیخ بهایی طراحی شده و همچنان ماندگار است نتیجه توجه به دانشمندان در آن عصر است.

دکنر نجفی تاکید کرد: هرچقدر که دانش و پژوهش جدّی گرفته شود به همان اندازه افتخارآفرینی می‌شود و هرچقدر که به پژوهش و دانش بی‌توجه باشیم به همان اندازه نیز از افتخارات و پیشرفت‌ها دور خواهیم شد و باید برای حل مشکلات در برابر دانشمندان فروتنی کنیم و در مجامع تصمیم‌گیری از نظرات کارشناسان استفاده شود.

وی با اشاره به جایگاه والای مشاوره برای ترقی و توسعه کشورها گفت: شهید رجایی دولت پُرافتخاری داشت و در دوران دفاع مقدس نیز از ۱۴ شاخص مهم اقتصادی، رکورد ۶ شاخص ثبت شد و آن زمان در عرصه اقتصاد در برابر کارشناسان تعظیم می‌کردند.

معاون پژوهشی دانشگاه رازی خواستار توجه بیشتر قُوای سه‌گانه به ویژه قوه مجریه به مقام علم و دانش شد و گفت: هرچقدر مشکلات یک جامعه بیشتر باشد، نیاز به تواضع در برابر دانش و پژوهش نیز بیشتر است.

در این مراسم از ۴۴ پژوهشگر و فناور برتر استان کرمانشاه تقدیر به عمل آمد.