دکتر نجفی در نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و رؤسای پارک‌های علم و فناوری منطقه ۵: نیازمند عزم ملی برای حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین هستیم / استانداری‌ها از تجربیات دانشگاه در تصمیمم سازی‌ها استفاده کند - صفحه نخست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، حجت‌الاسلام دکتر سید محمدباقر نجفی در نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و رؤسای پارک‌های علم و فناوری منطقه ۵ کشور پیش از ظهر امروز چهارشنبه به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه‌های کشور در اوایل انقلاب آموزش محور بود و سیستم اقتصادی نیز این موضوع را تشدید کرد چراکه اقتصاد ایران مبتنی بر درآمد نفت بود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی با اشاره به اینکه آموزش‌ها تاکنون مبتنی بر ایجاد توانایی موردنیاز برای حل مشکلات جامعه و مردم نبوده است، تصریح کرد: در کشور ژاپن یک درصد مقاله‌ها رشد می‌کند و هفت‌دهم درصد جی. ان. پی رشد می‌کند و این مهم بیانگر آن است که مقالات مبتنی بر حل مشکلات صنعتی است.

دکتر نجفی با اشاره به اینکه رویه مقالات مبتنی بر حل مشکلات صنعتی، در ایران معنادار نیست، گفت: ما راهی را شروع کردیم و به سمت دانشگاه کارآفرین حرکت خواهیم کرد، دانشگاهی که برآورده از نیازها و مشکلات حقیقی باشد.

وی خواستار همفکری و تلاش همگانی برای تحقق اهداف دانشگاه‌های کارآفرین شد و افزود: رسالت اصلی دانشگاه حل مشکلات مردم است و ما در مسیر ارتقا دانشگاه نسل ۲ به سمت دانشگاه کارآفرین هستیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی در ادامه اشاره‌ای به پیشتازی کمپانی جنرال موتورز در قرن بیستم داشت و گفت: این کمپانی پیشتاز صنعت اتومبیل‌سازی در دنیا بود و در ۶۰ کشور کارخانه داشت و یک و نیم میلیون نفر مهندس و تکنیسین برای این کمپانی کار می‌کردند.

وی همچنین به بحران اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۰ اشاره کرد و گفت: این بحران در سال ۲۰۰۸ به اوج رسید؛ مسئله حائز اهمیت این است که انقلاب اقتصادی بر تغییر شیوه تولید مبتنی است.

دکتر نجفی با اشاره به اینکه باوجود تلاش بسیار اما در صنعتی کردن کشور ایران موفق نبوده‌ایم، گفت: ما نیاز به عزم ملی و جمعی برای حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین داریم.

این مسئول بر فراهم شدن زیرساخت‌های لازم از قبیل دانشگاه، کتابخانه، آزمایشگاه، فناوری ارتباطات، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و گفت: سرانه فارغ‌التحصیلان دکترا در ایران چهار برابر ژاپن است.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه و صنعت کارآفرین باید در هم تنیده شود، گفت: نتایج تحقیقات دانشگاهی باید تجاری شود و منشاء درآمد برای مردم باشد نه اینکه در قفسه کتابخانه‌ها بماند.

دکتر نجفی خواستار استفاده از تجربیات و دانش دانشگاه‌ها در کارگروه‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها شد و گفت: استانداری باید در این زمینه ورود پیدا کند و از دولت نیز انتظار می‌رود تضمین حقوق مالکیت را داشته باشد تا دانشمندان تئوری مبتنی بر تولید و فناوری مورد نیاز کشور را دنبال کنند.

وی خلق فناوری مورد نیاز صنعت و ارائه آموزش و تربیت نیروی انسانی، کارآفرینی و خلق فرصت‌های جدید را از رسالت‌های دانشگاه دانست و افزود: ابزار اصلی ما نوآوری و فناوری‌های دانش‌بنیان است