مدیر پژوهشکده

آدرس پژوهشکده

کرمانشاه، طاق بستان ، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی، طبقه فوقانی کتابخانه مرکزی

معرفی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور

به منظور تحقق بخشی از وظایف علمی- پژوهشی  دانشگاه رازی و با هدف توسعه تعامل فرهنگی­، تقویت هویت ملی و ایجاد همبستگی  اجتماعی  جامعه ایرانی  و در جهت کمک به رفع نیازهای علمی و پژوهشی­ کشور در زمینه شناخت تاریخ،­ فرهنگ، آیین ها، ادیان، فرق و مذاهب، اقوام و زبانهای ایرانی و... «پژوهشکده مطالعات فرهنگی- اجتماعی غرب­ کشور» وابسته به دانشگاه تأسیس شده­ است. پژوهشکده  مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب­ کشور مطابق با شیوه­ نامه­ ی تأسیس و تشکیل واحد­های پژوهشی معاونت پژوهشی دانشگاه رازی و منطبق با آیین نامه­ ی تأسیس واحدهای پژوهشی در دانشگاه­ها به شماره عتف_آ_3103 مورخ 07/11/97، ابلاغی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به منظور توسعه و انسجام هر چه بیشتر فعالیت­های پژوهشی در دانشگاه رازی و ایجاد بستر مناسب جهت تعامل همه جانبه و موثر با سازمان­ها و دستگاه­های اجرایی و بخش­های مختلف تولیدی و خدماتی کشور و در راستای مأموریت و وظایف وزارت مبنی بر انسجام امور تحقیقاتی و فناوری و افزایش کارایی و اثر بخشی تحقیقات در کشور (ویژه مطالعات فرهنگی ،اجتماعی و علوم انسانی) در دانشگاه رازی و در غرب کشور تاسیس می شود. پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور مطابق تعریف ماده 1 شیوه نامه  به عنوان یکی  از واحد پژوهشی دانشگاه  و بخشی از معاونت پژوهشی دانشگاه رازی محسوب می شود .

اهداف کلی:

مطابق اهداف بنیادین مندرج در ماده 2 شیوه نامه تاسیس و تشکیل واحدهای پژوهشی دانشگاه رازی اهداف این پژوهشکده: هدایت فعالیت­های پژوهشی به سمت اولویت­های پژوهشی و فناوری کشور و منطقه؛ ایجاد زمینه پژوهش­های کلان و میان رشته ­ای؛ ارتقای کیفیت و هم افزایی فعالیت­های پژوهش و فناوری برای تحقق اهداف برنامه­های راهبردی مصوب؛ استفاده بهینه از نیروی انسانی متخصص برای تشکیل واحد­های پژوهشی کارآمد؛ بسترسازی مناسب برای هدایت پژوهش­ها به منظور پاسخ گویی به نیازهای جامعه و کاربردی شدن دستاوردهای پژوهشی؛ فراهم آوردن زمینه های توسعه تحقیقات و پژوهش های تقاضا محور و تنوع بخشی به منابع مالی دانشگاه با اولویت کسب ثروت از فعالیت­های پژوهشی و فناوری؛ایجاد هم افزایی به منظور انجام پژوهش­های بنیادین، پایدار و ایجاد دانش در یک یا چند حوزه می باشد .

اهداف ویژه و بنیادین تأسیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی- اجتماعی غرب کشور:

هدف بنیادین این پژوهشکده تامین نیازهای علمی- پژوهشی به منظور شناخت تاریخ ،فرهنگ ،ادیان ، مذاهب، فرق، آیین ها و اقوام ایرانی در جهت تحقق و تقویت همبستگی و تأمین منافع ملی، توسعه تعامل اجتماعی و فرهنگی مطابق تعالیم رحمانی اسلام و کرامت انسانی است. بر این اساس اهداف و چشم انداز های زیر مورد توجه قرار خواهد گرفت:

1- توسعه تحقیقات و پژوهش های علمی در زمینه مطالعات فرهنگی – اجتماعی بر اساس رسالت و هدف بنیادین پژوهشکده.

2-ترسیم چشم اندازه ها و تعریف برنامه های علمی - پژوهشی با توجه به نیاز ها و ضرورت های ملی  و منطقه ای غرب کشور در این زمینه.

3-تعریف راهبردها و راهکارهای نظری و عملی در زمینه مطالعات فرهنگی- اجتماعی و تاریخی

4- تبیین  و تعریف برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت پژوهشی به منظور بررسی و پاسخ گویی به نیاز ها،  چالش ها ی فرهنگی  در حوزه مطالعات فرهنگی ، اجتماعی و تاریخی در زمینه ادیان ، مذاهب، آیین ها  ، فرق و اقوام و...

5- توسعه مطالعات علمی - پژوهشی بر اساس رویکرد های انسجام بخش  هویت اجتماعی و ملی در میان  ادیان ، مذاهب و اقوام ایرانی

6- ارائه راهکارها  و انجام ماموریت های پژوهشی  به منظور حفظ مؤلفه های مشترک اجتماعی، تاریخی و فرهنگی در زمینه ادیان ، مذاهب ،  اقوام و زبانهای  ایرانی و... ،  در راستای منافع ملی .

7- حمایت از طرح ها ، پژوهش های علمی  در زمینه مطالعات فرهنگی – اجتماعی و تاریخی و انتشار آثار  پژوهشی  اعم از : تولید  متون ، تالیف ، ترجمه و نشرکتب علمی در این زمینه ها .

8- ارتباط با مراکز علمی و تحقیقاتی داخلی  و همکار در زمینه مطالعات مورد نظر.

9- تعامل علمی و فکری با  موسسات و نهادها و مجامع علمی بین المللی در حوزه ادیان ، مذاهب و اقوام ایرانی به منظور حفظ  منافع ملی در عرصه جهانی و  تقویت مؤلفه های جوامع اسلامی و  جهان اسلام .

10- انتشار  نتایج  و دست آوردهای نوین  در قالب  مجلات و نشریات علمی در راستای رسالت علمی – پژوهشی و متناسب با اهداف گروه های مطالعاتی پژوهشکده در غرب کشور

11- گسترش و توسعه تعامل میان دانشگاه و جامعه  به منظور بکارگیری آخرین نتایج تحقیقات و پیشرفت‌های علمی در راستای حل مسائل فرهنگی و اجتماعی در حوزه غرب کشور.

12-برگزاری همایش‌ ها، کارگاهها و سایر برنامه های  پژوهشی در سطوح بین‌المللی،ملی و منطقه ایی با مشارکت و همکاری دیگر مؤسسات و مجامع علمی در زمینه ها و موضوعات مرتبط با  وظایف پژوهشکده.

13-اقدام به گردآوری منابع علمی، اسناد، مدارک تحقیقاتی داخلی و خارجی و متون تخصصی  به منظور مطالعه و تحقیق گسترده در زمینه فعالیت های مورد نظر  پژوهشکده.

مأموریت ها:

مأموریت های علمی پژوهشکده به چند صورت مختلف انجام خواهد شد:

• نخست:  به صورت مستقل با مدت زمان محدود و با هدف فراهم کردن بسترهای لازم برای انجام طرح­های پژوهشی تقاضامحور و اجرای برنامه­های راهبردی و ماموریت­های پژوهشی "دانشگاه" با تامین اعتبار آنها در قالب روال معمول طرح­های پژوهشی دانشگاه
  • دوم : به منظور نیازهای پژوهشی دستگاه­های اجرایی، نهادها و مؤسسات عمومی یا غیر دولتی، واحد پژوهشی به صورت مشارکتی و تقاضا محور از طریق تفاهم­نامه یا قرارداد همکاری بین "دانشگاه" و دستگاههای متقاضی
    • سوم: فعالیت های پژوهشی به صورت مشارکتی با سایر دانشگاه­ها و واحدهای پژوهشی وزارت علوم وسایر نهادهای علمی کشور