اخبار و اطلاعیه ها( پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور)

روند آماده سازی نمایشگاه اسناد نهضت ملی شدن صنعت نفت

با توجه به اینکه منطقه کرمانشاه سرآغاز نخستین اکتشافات نفت در ایران بوده است و در تاریخ تحولات غرب ایران نیز نقش مهمی ایفا کرده، در منابع درباره ابن منطقه سکوت شده است. از همین رو اسناد تاریخی به عنوان مهم ترین منبع در بررسی تاریخ تحولات و اکتشافات نفت در کرمانشاه از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. به همین علت یکی از اهداف و اهمیت های این نمایشگاه در این است که برای نخستین بار به مدد اسناد و مدارک آرشیوی، گوشه ای از تاریخ تحولات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کرمانشاه را در طی سال های 1327ش. تا 1331ش. به تصویر می کشد.

این نمایشگاه با حمایت انجمن ایرانی تاریخ مرکز کرمانشاه، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور و کتابخانه مرکزی دانشگاه رازی توسط تیم اجرایی به سرپرستی خانم فرشته ازره، کارشناس مسائل تاریخی نفت غرب کشور و نظارت آقای دکتر روح اله بهرامی رئیس انجمن ایرانی تاریخ مرکز استان کرمانشاه و عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه رازی طی چند مرحله به شرح زیر برگزار گردید:

مرحله اول: بر اساس سابقه پژوهش درباره مطالعات نفت که تحت نظر دکتر روح اله بهرامی طی چندین سال متوالی انجام گرفته بود اسناد فراوانی پس از جستجو از آرشیوها و مراکز اسنادی کشور فراهم آمده بود که پس از بررسی دقیق میان صدها برگ استاد تاریخی اقدامات زیر در مورد تشکیل نمایشگاه اسناد ملی شدن صنعت نفت در کرمانشاه به عمل آمد :

1. شناسایی و مطالعه اسناد ملی شدن صنعت نفت
  2. مطالعه و باز خوانی اسناد
  3. گزینش اسناد ذیربط  آرشیو برای
  4. مرتب سازی براساس عنوان و زیرعنوان و تاریخ اسناد
  5. نگارش فهرست و شرح سند  جدا برای هر برگ سند
  6. تنظیم موصوعی اسناد و قرار دادن اسناد در بخش ها و سرفصل های مربوطه و تعریف شده

مرحله دوم: برپایی و آماده سازی نمایشگاه

پیگیری و آماده سازی سالن

1. چاپ اسناد، چاپ بنر  و استند
  2. پیگیری و خرید و برش کارتن پلاست .
  3. پیگیری و تهیه سایر ملزومات
  4. نصب اسناد بر کارتن پلاست های برش داده شده
  5. پرینت و نصب شدن اسناد
  6. تعیین مکان مناسب برای نصب اسناد با توجه عناوین بخش ها و موضوعات اصلی
  7. دیزاین سالن با امکامات موجود
  8. نصب و چک لیست نهایی اسناد

مرحله سوم: اطلاع رسانی و برگزاری نمایشگاه

1. پیگری دعوت از دانشگاهیان ،اساتید
  2. پیگیری دعوت از علاقمندان و پزوهشگران مطالعات نفت .
  3. پیگیری دعوت از مقامات و مسیولان و مدیران استانی
  4. تشریح  و معرفی نمایشگاه در بازدید مسئولان مربوطه

مرحله چهارم : پیگیری برگزاری جلسات و نشست ها به شرح زیر   :

نشست با مدیریت موزه نفت غرب کشور،

1. نشست با شورای مرکز ی انجمن ایرانی تاریخ
  2. نشست با سازمان فرهنگی، ورزشی و هنری شهرداری کرمانشاه.
  3. پیگیری نشست با  گروه مستندسازی صدا و سیما

اما شروع فعالیت اجرایی از تاریخ  ......  شروع و تا به امروز ادامه داشته با توجه به علاقه و استقبال لازم پیشنهاد میشود تا زمان کودتای بیست و هشت مرداد ادامه داشته باشد.