آیین تودیع و معارفه معاونین سابق و جدید پژوهش و فناوری دانشگاه رازی برگزار شد - صفحه نخست

آیین تودیع و معارفه معاونین سابق و جدید پژوهش و فناوری دانشگاه رازی برگزار شد

دکتر فرزاد ویسی‌ به‌ عنوان معاون جدید پژوهش و فناوری دانشگاه رازی منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین تودیع و معارفه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امروز دوشنبه بیست‌و‌یکم آبان ۱۳۹۷ برگزار شد.

در این مراسم از زحمات دکتر محمدباقر نجفی معاون سابق پژوهش و فناوری دانشگاه رازی تقدیر شد و دکتر فرزاد ویسی به عنوان معاون جدید پژوهش و فناوری دانشگاه منصوب و معرفی شد.

دکتر محمدابراهیم اعلمی‌آل‌آقا رئیس دانشگاه رازی در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه امروز سالروز زلزله ۷.۳ ریشتری کرمانشاه است، اظهار داشت: آرزوی ما این است که مجموعه دانشگاهیان تلاشی را داشته باشند تا اگر حادثۀ طبیعی مشابهی اتفاق افتاد سطح تلفات و خسارات به مردم کمتر شود.

خدمت به جامعه اصلی‌ترین رسالت معاونت پژوهش و فناوی دانشگاه است / مدیریت جهادی شب و روز ندارد

دکتر اعلمی‌آل‌آقا در ادامه بیان کرد: در شرایط امروز دانشگاه باید در خدمت مردم و پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و این دانشگاهِ پاسخگو به نیازهای جامعه باید تحولات سازمانی و ساختاری را روزبه‌روز بیشتر در خود مرور کند.

رئیس دانشگاه رازی تأکید کرد: دانشگاه در مسیر آرمان و اهداف خود باید وضعیت درونی و خدماتی که ارائه می‌دهد را هر روز با شرایط جامعه تطبیق دهد و امیدواریم اثربخشی و نقش مرجعیتی دانشگاه را در فضای جامعه بیشتر کنیم.

وی اظهار داشت: با استاندار کرمانشاه در خصوص مرکز مطالعات بحران استان بحث شد و تأکید بر این بود که دانشگاه اقداماتی را در این زمینه انجام دهد، اخیراً نیز اساسنامه‌ای را تهیه کردیم تا در این چارچوب به‌گونه‌ای در کنار دستگاه‌های اجرایی مسیر خدمت به جامعه را هموارتر کنیم.

دکتر اعلمی‌آل‌آقا خدمت به جامعه را رسالت جدّی معاونت پژوهش و فناوی دانشگاه دانست و گفت: باید با همه توان و تلاش در مسیر خدمت به جامعه گام برداریم از سویی رویکرد و نگاه مسئولان دانشگاه، مدیران و اعضای هیأت علمی به این سمت معطوف شده که پژوهش باید در خدمت جامعه باشد.

وی بیان کرد: برنامه‌های وزارت عتف در حوزه پژوهش و فناوری نیازمند به تطابقی مطلوب با شرایط حاکم است و این بستر در دانشگاه فراهم است و دکتر نجفی با همه توان در این حوزه ظاهر شد و از زحمات ایشان تشکر می‌کنیم. دکتر ویسی نیز فردی عمل‌گرا هستند ضمن اینکه جایگاه علمی ایشان در وضعیت بسیار خوبی است و پیوند بین این دو یعنی توجه به مرز دانش و توجه به فناوری، در ایشان حاصل است.

دکتر اعلمی‌آل‌آقا با تأکید براینکه مدیریت جهادی شب و روز ندارد، افزود: مدیریت جهادی همراه با شفافیت در کشور باید به معنای واقعی سرلوحه کار قرار بگیرد.

رشد ۷۵ درصدی در تعداد مجلات علمی - پژوهشی دانشگاه رازی / سومین مرکز رشد دانشگاه فعال می‌شود

در ادامه، دکتر سیدمحمدباقر نجفی با ارائه گزارشی اجمالی از عملکرد یکسال گذشتۀ معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه رازی و توفیقات کسب شده اظهار داشت: در این مدت با رشد ۱۰ تا ۷۵ درصدی در شاخص‌های پژوهشی دانشگاه مواجه بودیم و کمترین نرخ رشد را در شاخص مربوط به تعداد مقالات داشتیم.

وی بیان کرد: تعداد مقالات دانشگاه در نمایه‌های مختلف حدود ۱۰ درصد رشد داشته که همسنگ با نرخ رشد سال‌های گذشته است، همچنین با رشد ۱۰ درصدی در تعداد مجلات دانشگاه رازی مواجه بودیم.

دکتر نجفی بیشترین نرخ رشد را مربوط به تعداد مجلات علمی - پژوهشی دانشگاه رازی با ۷۵ درصد رشد اعلام کرد و گفت: این توفیقات در حالیست که وزارت علوم صدور هیچ مجله علمی - پژوهشی جدیدی را نمی‌پذیرد با این حال مجوز سه مجله جدید برای دانشگاه رازی گرفته شد که مایه افتخار است.

وی بیان کرد: مبلغ طرح‌های پژوهشی نیز رشد قابل توجهی داشته و از حدود ۲ میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان در سال ۹۵ به حدود ۳ میلیارد تومان در سال ۹۶ رسید که بیانگر نرخ رشد ۴۰ درصدی در این حوزه است.

دکتر نجفی با اشاره به نرخ رشد ۱۰ درصدی تعداد مقالات گفت: مقالات دانشگاه رازی از جهت کیفی در یک سال گذشته رشد بسیار قابل توجهی داشته و برای اولین بار در تاریخ دانشگاه رازی سه مقاله "هات پی‌پر" داشتیم.

وی به توفیقات کسب شده در بخش ارتباط با صنعت اشاره کرد و افزود: تا قبل از سال ۹۶ تعداد هشت شرکت فناور داشتیم اما در یکسال گذشته تعداد شرکت‌های فناور مستقر در دانشگاه از هشت مورد به بیش از ۲۰ شرکت رسیده و نرخ رشد ۳۰۰ درصدی داشتیم.

دکتر نجفی با اشاره به افزایش تعداد مراکز رشد دانشگاه افزود: ان شاءالله در آیندۀ نزدیک با راه‌اندازی مرکز رشد دانشکده کشاورزی، سومین مرکز رشد دانشگاه نیز فعال می‌شود.

وی راه‌اندازی مرکز آموزش‌های آزاد و مهارتی دانشگاه را گامی مهم در راستای توانمندسازی دانشجویان عنوان کرد و گفت: تلاش‌های خوبی نیز در جهت شفاف‌سازی اطلاعات پژوهشی صورت گرفته و برای اولین بار در تاریخ دانشگاه، اطلاعات طرح‌های پژوهشی روی پرتال معاونت پژوهشی قرار گرفته و آیین‌نامه گرنت جدید دانشگاه نیز در راستای شفاف‌سازی، در حال تدوین است.

دکتر نجفی از افزایش قابل توجه تعداد کتاب‌های کتابخانه‌های دانشگاه خبر داد و گفت: با حمایت ارزشمند و قابل تقدیر دکتر اعلمی‌آل‌آقا، امسال ۳۰۰ میلیون تومان کتاب در جهت تقویت کتابخانه‌های دانشگاه خریداری شد.

وی راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی را از دیگر اقدامات ارزشمند صورت گرفته عنوان کرد و گفت: دستگاه‌های قابل توجهی نیز در این آزمایشگاه نصب شده است.

ضرورت تقویت ارتباط دانشگاه با سازمان‌ها در راستای انجام پژوهش‌های تقاضامحور

در ادامه دکتر فرزاد ویسی به اهمیت ورود به جریان دانشگاه‌های نسل سوم اشاره کرد و گفت: حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم آینده محتوم همه دانشگاه‌های ما است و اگر بخواهیم به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنیم باید به سمت دانشگاه‌های نسل سوم حرکت کنیم.

وی تأکید کرد: "آموزش"، "پژوهش" و "کارآفرینی" معارض همدیگر نیستند بلکه مکمل هم هستند و در دانشگاه نسل سوم این سه حوزه باید در حد اعلای خود جمع شود و توجه به بحث کارآفرینی به معنای کم توجهی به آموزش و پژوهش نیست.

دکتر ویسی بر تقویت ارتباط دانشگاه رازی با نهادها و سازمان‌ها در راستای انجام پژوهش‌های تقاضامحور تأکید کرد.

جهت دریافت ابلاغ  دکتر فرزاد ویسی به عنوان سرپرست حوزه معاونت پژوهش وفناوری دانشگاه کلیک کنید.