با حضور اساتید برجسته کشوری دومین همایش سراسری اخلاق در پژوهش به میزبانی دانشگاه رازی برگزار می‌شود - صفحه نخست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، دکتر سید محمد باقر نجفی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمانشاه اظهار داشت: اخلاق جایگاه خاصی در زندگی دارد و پژوهش نیز به عنوان یک فعالیت بسیار مهم ارتباط ویژه‌ای با بحث اخلاق دارد.

دکتر نجفی در ادامه افزود: از دیرباز توجه به اخلاق در پژوهش مسئله اساسی در میان علما و فقهای ما بوده است و نقشی که مسائل اخلاقی در پژوهش می‌تواند داشته باشد مسئله کلیدی است.

وی گفت: پژوهش به معنای تلاش برای یافتن و جستجوی حقیقت و پژوهشگر تلاش می‌کند که در این مسیر موانع فرهنگی، اخلاقی و... را برطرف کند تا بتواند دست یافتن به حقیقت را که هدف اصلی هر پژوهشگر است را تسهیل نماید.

دکتر نجفی الگوی تولید در عصر حاضر را الگوی تولید دانش بنیان دانست و افزود: مهم‌ترین عامل تولید، دانش است و یکی از مهمترین راههای دست یافتن به دانش و نوآوری، تحقیق و پژوهش است.
وی با اشاره به اهمیت اخلاق پژوهشی گفت: در دانشگاه رازی در سال ۱۳۹۰ اولین همایش اخلاق در پژوهش برگزار شد و هدف آشنایی بیشتر اعضای هیأت علمی با موازین اخلاقی در پژوهش و آیین نامه‌های مربوطه بود.

دکتر نجفی ادامه داد: فردا دومین همایش ملی اخلاق در پژوهش به میزبانی دانشگاه رازی برگزار می‌شود و دکتر چشمه سهرابی از اساتید و محققین برجسته کرمانشاهی و دانشیار دانشگاه اصفهان، یاری رسان ما در برگزاری این همایش هستند.

وی گفت: از اساتید برجسته کشور برای حضور در این همایش دعوت شده تا آخرین یافته‌های خود را ارائه دهند و امیدواریم با اطلاع رسانی شایسته بستر دستیابی به حقایق تسهیل گردد.

در ادامه دکتر چشمه سهرابی دبیر علمی همایش ملی اخلاق در پژوهش طی سخنانی اظهار داشت: حرفه پژوهشگری نیازمند یک سری مهارت‌ها و تخصص‌ها است و اصول و مبانی دارد که پژوهشگران باید با این اصول آشنا شوند و یکی از این اصول و چهارچوب‌ها اصول اخلاقی است.
وی گفت: در همایش فردا مجموعه بایدها و نبایدهای اخلاقی و اصول و موازین پژوهش که یک پژوهشگر قبل از انجام هر پژوهشی باید از آن مطلع گردد توسط دو تن از اساتید مدعو تشریح خواهد شد.

دکتر چشمه سهرابی افزود: بخش عمده‌ای از مباحث مربوط به اخلاق مربوط به بعد از پژوهش می‌شود و باید نتایج پژوهش در راستای پیشرفت و آبادانی کشور مورد استفاده قرار بگیرد.

وی همچنین بیان کرد: مباحث مربوط به چهارچوب‌ها و مبانی قبل از پژوهش، حین پژوهش و بعد از پژوهش در این همایش تشریح خواهد شد.

دکتر چشمه سهرابی اطلاع رسانی از آنچه که در حوزه اخلاق در پژوهش انجام شده است، تکمیل مباحث آموزشی و حفظ سلامت علمی جامعه دانشگاهی را سه هدف اصلی در این همایش ذکر کرد و گفت: باید همه کمک کنیم و دست به دست هم بدهیم تا جامعه علمی ما، آن وارستگی و انتظاری که در مباحث علمی هست را داشته باشند.