دکتر نجفی: ۲ مقاله از دانشگاه رازی در جمع "مقالات داغ" جهان قرار گرفت - صفحه نخست

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

دکتر نجفی: ۲ مقاله از دانشگاه رازی در جمع "مقالات داغ" جهان قرار گرفت

 
دکتر سیدمحمدباقر نجفی معاون پژوهشی دانشگاه رازی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه رازی اظهار داشت: در تازه‌ترین آماری که از سوی پایگاه استنادی کلاریویت آنالیتیکس (تامسون رویترز سابق) اعلام شده، مقالات دو تن از اعضای هیأت علمی دانشگاه رازی در زمرۀ مقالات داغ قرار گرفته‌اند.

 

وی بیان کرد: عنوان دو مقاله که اخیراً ازسوی موسسه ISI به عنوان مقالات داغ معرفی شده‌اند عبارتند از:


Combination of solid-phase extraction with dispersive liquid –liquid micro extraction followed by GC-MS for determination of pesticide residues from water, milk, honey and fruit juice
 

نوشته دکتر مجتبی شمسی پور، نجمه یزدانفر و مهناز قمبریان که در سال ۲۰۱۶ در نشریه Food Chemistry با درجه Q۱  به چاپ رسیده است.



و مقاله دیگر


Application of chitosan and gelatin based active packaging films for peeled shrimp preservation: A novel functional wrapping design.
 

نوشته آقای دکتر یاسر شهبازی و آقای احسان محبی که در نشریهLWT - Food Science and Technology با درجه Q۱ درسال ۲۰۱۷ به چاپ رسیده است.



وی با بیان اینکه پایگاه استنادی کلاریویت آنالیتیکس هر دو ماه یکبار مقالات برتر (Top Papers)  را بر اساس تعاریف و شاخص های اعلام شده معرفی می‌کند، اظهار داشت: مقالات برتر به گروه اندکی از مقالات اطلاق می شود که در مقایسه با سایر مقاله‌ها، تعداد استنادهای زیادی دریافت کرده‌اند. مقالات برتر شامل مقالات پراستناد (یک صدم برتر) و مقالات داغ (یک دهم درصد برتر) می شود.

این مسئول افزود: مقالات داغ مقاله‌های نسبتاً جدیدی هستند که نسبت به سایر مقاله‌های مشابه (از حیث رشته و زمان انتشار)، با فاصلۀ کمی از انتشار استنادهای زیادی دریافت می کنند. به طور دقیق‌تر، مقاله‌های داغ، آن دسته از مقاله‌های منتشر شده در دو سال اخیر هستند که بر اساس استنادهای دریافت شده طی دو ماه اخیر، جزء ۰.۱ درصد از پر استنادترین مقاله‌های رشته خود که در زمان نسبتاً مشابهی منتشر شده‌اند (در یک بازۀ دو ماهه) قرار می گیرند.


دکتر نجفی گفت: مقاله‌های پر استناد مقاله‌هایی از بازۀ ده سالۀ اخیر هستند که در مقایسه با مقاله‌های منتشر شده در سال و حیطۀ موضوعی مشابه، استنادهای بیشتری دریافت کرده و در گروه «یک درصد پر استنادترین مقاله‌ها» قرار گرفته اند.



معاون پژوهشی دانشگاه رازی توضیح داد: ممکن است برخی از مقاله‌های برتر فقط در گروه مقاله‌های داغ، برخی فقط در گروه مقاله‌های پراستناد و برخی در هر دو گروه قرار بگیرند که جهت محاسبۀ مقاله‌های برتر، مقاله‌های اخیر فقط یک بار شمرده می شوند. بنابراین، تعداد مقاله‌های برتر لزوماً با جمع جبری تعداد مقاله‌های پراستناد و مقاله‌های داغ یکسان نیست

 

به گفته این مسئول، هر دو مقالۀ داغ اعضای هیأت علمی دانشگاه رازی در حیطۀ موضوعی «علوم کشاورزی» قرار دارند.


دکتر نجفی با تأکید بر اینکه مقالات داغ و پراستناد و همچنین نویسندگان این مقالات، نقش مؤثری در افزایش رتبه و شهرت دانشگاه در نظام‌های داخلی و بین المللی رتبه بندی دانشگاه‌ها دارند، خاطر نشان کرد: به طور کلّی در نظام‌های رتبه بندی دانشگاه‌ها، عملکرد پژوهشی مؤسسات نسبت به عملکرد آموزشی بیشتر مورد توجه است و در محاسبۀ امتیاز نهایی، وزن بیشتری به خود اختصاص می دهد.



وی میزان استناد به آثار علمی را یکی از رایج ترین شاخص‌ها برای ارزیابی و مقایسۀ کیفیت و اثربخشی علمی آنها دانست و گفت: کیفیت تولیدات علمی یک دانشگاه عمدتاً بر اساس تعداد استنادها به مدارک علمی تولید شده توسّط آن برآورد می‌شود.