عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: اخلاق فراموش شده‌ محیط ما است / عالمان باید نسبت به یافته‌ها و آثار مفید و مضر خود آگاهی داشته باشند - صفحه نخست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، دکتر مهدی گلشنی امروز پنجشنبه ۱۹مهر۱۳۹۷ در دومین همایش سراسری اخلاق در پژوهش به ارائه مباحثی در خصوص مبحث اخلاق در پژوهش پرداخت و اظهار داشت: برای انتخاب این موضوع مهم به دانشگاه تبریک می‌گویم چراکه اخلاق امروز فراموش شده‌ی محیط ما است و اهمیت بسیاری دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود: اخلاق در پژوهش ابعاد مختلفی شامل حوزه پزشکی و ناهنجاری در مقالات و... را در بر می‌گیرد اما مفهوم عام‌تر و ابعاد عملی و نظری نیز دارد.

دکتر گلشنی بیان کرد: طی دو قرن گذشته، پیشرفت‌های زیادی در تکنولوژی حاصل شده و علاوه بر اینکه تکنولوژی در بسیاری از جهات سبب خیر برای ما شده است اما تلفات و نابودی محیط زیست نیز به همراه داشته است.

وی افزود: بعد از پایان جنگ جهانی اول، برتراندراسل که فقط علوم تجربی را قبول داشت احساس خطر کرد که ممکن است تمدن آینده بشری از بین برود زیرا علم به دست ثروتمندان و قدرتمندان می‌اُفتد.

دکتر گلشنی با تأکید بر اینکه تربیت دانش‌پژوهان باید همراه با آموزش اخلاقی باشد، افزود: الان دانشجویان و دانش‌آموزان ما صرفاً تعلیم می‌بینند و فاقد تربیت هستند و رفتار دانشجویان نسبت به اساتید مطلوب نیست و باید ارزش‌های اخلاقی به محیط ما برگردد.

وی در ادامه تأکید کرد: عالمان باید از هرگونه اقدامی که مُضر به حیات انسانی و سایر مخلوقات و محیط زیست است بپرهیزند و نسبت به یافته‌ها و آثار مفید و مضرشان آگاهی داشته باشند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچین تأکید کرد: ادیان نیز عالمانه وارد بحث اخلاق شوند و  مسئله احیای اخلاق در محیط را مَد نظر داشته باشند.

وی اظهار داشت: انسان در تمام ادیان توحیدی بخشی از یک نظم فراکیهانی است و لذا برنامه‌ها برای پیشرفت علمی و فناورانه باید هماهنگ با این نظم نهایی باشد.

دکتر گلشنی افزود: عالمان تابع این ادیان و سایر انسان‌های خیرخواه باید چالش‌های اخلاقی ناشی از سوء استفاده علم و فناوری را مورد توجه قرار دهند و یک استراتژی مشترک تعریف کنند.