قائم مقام معاون امور مجلس رئیس جمهور: توجه به حقوق و آزادی‌های فردی از اصول مهم در حقوق نوین است - صفحه نخست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، دکتر ایرج حسینی امروز پنجشنبه ۱۹مهر۱۳۹۷ در دومین همایش سراسری اخلاق در پژوهش به تبیین ابعاد حقوقی تخلفات پژوهشی پرداخت و اظهار داشت: امروزه با توجه به تحولات نُرمی و قواعد و مقرراتی که در دنیای مُدرن صورت گرفته، اخلاق و عدالت و انصاف با هم جایگاه ویژه‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را دارند.

قائم مقام معاون امور مجلس رئیس جمهور، کرامت انسانی را از اصول و ارزش‌های مهم دانست و گفت: بحث کرامت انسانی در ارزش‌ها و اصول اسلامی هم بسیار مورد توجه واقع شده است.

دکتر حسینی افزود: امروز توجه به حقوق و آزادی‌های فردی حتی بر قوانین لازم‌الاجرا از اصول مورد توجه ویژه در حقوق نوین است و آزادی‌های فردی و حقوق افراد تضمین‌شده در قانون اساسی حاکم بر یک قانون است.

وی بیان کرد: اصل عدالت حکم می‌کند که هیچ فرد و یا گروهی که در حوزه‌های پژوهشی مشارکت می‌کند به طور ناعادلانه و غیرمنصفانه متحمّل زیان و خسارات ناشی از امور پژوهشی نشود و به طریق اولی هیچکس نمی‌تواند آنها را بر خلف عدالت از آن محروم نماید.

دکتر حسینی به اهداف پروتکل‌های پژوهشی با محوریت اخلاق اشاره کرد و گفت: حمایت از مردم، امکان بازیابی تحقیقات هماهنگ و اجرای بهتر و پیشنهاد مجموعه‌ای از اصول اخلاقی از جمله این اهداف است

وی با اشاره به نمود اخلاق در آموزش گفت: بحث اخلاق در بسیاری از کشورها منجر به ایجاد دوره‌هایی تحت عناوین اخلاق، انصاف و حقوق که بین ۶ ماه تا یکسال به طول می‌انجامد و آموزش پژوهشگران و به ویژه دانشجویان مقطع دکترا در این دوره‌ها یک ضرورت است.

قائم مقام معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به ایجاد منشور ملّی شرافت علمی گفت: این منشور تا بدان اندازه ارزش پیدا کرده که در آینده به عنوان یک اصل اساسی همانند قانون اساسی حائز اهمیت خواهد شد.

دکتر حسینی با اشاره به اینکه حرکت‌های بسیار زیادی در دانشگاه‌ها و کشورهای اروپایی و آمریکایی صورت گرفته است، گفت: آنچه که ملموس به نظر می‌رسد این است که پیوند میان اخلاق و علم کاری بسیار سنگین و دشوار است و قانون و مقررات برای ایجاد یک نظم در این زمینه مؤثر واقع می‌شود.