آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه رازی برگزار شد - پرتال اصلی دانشگاه رازی
با حضور مشاور وزیر علوم و مدیر کل حوزه وزارتی؛
آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه رازی برگزار شد
در مراسم رسمی با حضور مشاور وزیر علوم و مدیر کل حوزه وزارتی؛ دکتر جمال فتحاللهی به عنوان سرپرست دانشگاه رازی معرفی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه، امروز دوشنبه ۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، با حضور دکتر «سید احمدرضا خضری» مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رؤسای دانشگاههای استان، مدیران کل، اساتید، همکاران پیشکسوت و جامعه دانشگاهی در تالار فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
پس از حضور مسئولان در یادمان شهدای گمنام دانشگاه رازی و ادای احترام به روح بلند شهیدان وطن، مراسم با اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط پروفسور «حمدی عبدی» قاری و استاد برجسته دانشگاه، آغاز گردید. در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین «محمد محرابی» رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان، در سخنانی، با تبریک فرارسیدن عید سعید مبعث و خیرمقدم به حاضران در این مجلس، با استناد به قرآن کریم اظهار داشت: خداوند آخرین پیامبر خود را برای هدایت جامعه بشری مبعوث فرمود تا مردمان را از ظلمات و تاریکی به سمت نور و روشنایی رهنمون نماید. ایشان با بیان اینکه انسان آراسته به نور عقلانیت و خرد درونی است افزود: پیامبر اعظم(ص) مبعوث شدند تا از طریق حاکمیت عقل در وجود انسان مدیریت و تعادل ایجاد کنند.
وی وحدت، تواضع و حقپذیری را جلوهای از عقلانیت و نور و خردورزی دانست و با تاکید بر پرهیز از خودخواهی، منیّت و تفرقه افزود: حضرت محمد(ص) مبعوث شدند تا مکارم اخلاقی را تمام و کمال به بشریت ارائه دهند و امروز که در انتظار ظهور آخرین ذخیره الهی و انسان معصوم و کامل قرار داریم باید مزین به نور معنویت، عدالت و اخلاق باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین محرابی در پایان با آرزوی موفقیت برای دکتر فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی یادآور شد: آرزومندیم که دکتر فتحاللهی با همکاری و همراهی همه دانشگاهیان در جهت ارتقاء دانشگاه رازی بهعنوان نگین دانشگاه غرب کشور؛ تحقق آرمانهای بلند انقلاب و امام راحل(ره) و منویات حکیمانه مقام معظم رهبری (مدّ ظله العالی) موفق و مؤید باشند.
وی همچنین با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر احمدی رئیس پیشین دانشگاه رازی و همکاران ایشان در دوران تصدی مسئولیت خود، برای ایشان آرزوی سربلندی، سعادت و موفقیت نمود.
در ادامه دکتر «سید احمدرضا خضری» مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مدیر کل حوزه وزارتی با ابلاغ سلام دکتر سیمایی صراف وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به جامعه دانشگاهی و مردم استان کرمانشاه، با ابراز خرسندی از حضور در این شهر، طی سخنانی اظهار داشت: استان کرمانشاه کانون عظیم علم و دانش و مهرورزی و فرهنگ و تمدن برخاسته از اعماق تاریخ و شهری با گنجینهای عظیم از میراث فرهنگی و تمدنی و شهر قهرمانان و پهلوانان و کار و تلاش و شعر و موسیقی و عشق و شور و شعور و مرزبانان و مرزداران غیور و شهیدان و ایثارگران سرافراز و پرآوازه است.
وی بیان کرد: شهر کرمانشاه بهعنوان کلانشهر غرب کشور همواره پناهگاه عالمان، اندیشمندان و متفکران و هنرمندان و مورخان بوده است و نقش سترگی در بالندگی فرهنگی و تمدنی این منطقه و تمام کشور ایفا کرده است.
دکتر خضری دانشگاه رازی را کهنترین دانشگاه غرب کشور با پیشینه بیش از نیم قرن افتخار دانست که نه تنها برای کرمانشاه بلکه برای کل کشور نقشآفرینی نموده و مسئولیت مدنی و اجتماعی خود را در این زمینه به خوبی ایفا کرده است.
دانشگاه رازی یک کلان دانشگاه و نهاد ملی است
وی افزود: دانشگاه رازی با حدود ۵۰۰ عضو هیئت علمی، حدود ۱۲ هزار دانشجو و حدود ۱۲۰۰ کارمند با بهرهمندی از فضای فیزیکی قابل قبول و پرافتخار در این منطقه بهعنوان یک ظرفیت بزرگ برای استان و منطقه غرب و کل کشور به شمار میآید.
دکتر خضری افزود: از نگاه ما دانشگاه رازی یک کلان دانشگاه بوده و یک نهاد استانی و منطقهای نیست بلکه یک نهاد ملی است و دانشجویانی از اقصانقاط کشور و همکاران پرتلاش و خدوم در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند، با وجود این ظرفیت عظیم و امکانات قابل قبول، توقعات و انتظاراتی از دانشگاه رازی میرود که در ادامه بدانها اشاره میشود.
وی در ادامه تاکید کرد: از دانشگاه رازی انتظار میرود؛ همواره در مرزهای دانش و هممرز با دانش حرکت کند و بدانیم که اگر لحظهای غفلت بر ما حاکم شود، از حرکت در مرزهای دانش و گردونه رقابتهای جهانی باز خواهیم ماند.
دکتر خضری تاکید کرد: دانشگاه باید خود را با نیازهای جامعه روزآمد کند، همچنان که ما خود را پیرو مکتب امام علی(ع) میدانیم و آن عالم حکیم تاکید فرمودند که فرصت را باید غنیمت شمرد، ما نیز فرزندان این پیام هستیم و خود را موظف میدانیم که یکسره خود را نوسازی و نوآوری کنیم.
دانشگاه باید فضای اندیشهورزی و ابراز عقیده باشد
وی تأکید کرد: از یک دانشگاه مطلوب انتظار میرود که فضایی آسوده و امن همراه با آرامش برای اهل علم فراهم کند، ما در دانشگاه رازی با استادان، دانشجویان و کارکنان به عنوان عصاره و نماینده قشر فرهیخته جامعه با روحیه و طبعی حساس و انتظارات بهحق مواجه هستیم، باید فضا را برای آنها فراهم کنیم تا با آرامش و اطمینان خاطر به بیان دیدگاهها و عرضه اندیشه خود بپردازند تا بتوانند نوآوری کنند.
دکتر خضری تاکید کرد: بدانیم که زیر شمشیر و یا چکش و چماق زورمداران، دانشگاه اندیشهورز نمیشود. دانشگاه باید فضایی را فراهم کند که دانشگاهیان بتوانند در جایی که نمیتوانند حرف خود را بزنند و فعالیت کنند در این مجموعه به ابراز عقیده و فعالیتهای خود بپردازند.
دانشگاه باید محلی برای تحقق عدالت آموزشی باشد / دانشگاه محل تربیت شایستگان است
دکتر خضری بیان کرد: از دانشگاه تراز جمهوری اسلامی ایران انتظار میرود که محلی برای تحقق «عدالت آموزشی» باشد، چراکه شایسته نیست کسانی در سایه بیعدالتی وارد دانشگاه شوند و بدانیم که دانشگاه محل تربیت شایستگان است و شایستگان تنها از مسیر عدالت میتوانند وارد دانشگاه شوند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید برای تامین نیازهای اولیه و حداقلی معیشت کارکنان خود کوشا باشد، افزود: نباید چشم دانشگاه صرفاً به «بودجه دولتی» باشد زیرا بودجه دولتی تمام نیازهای دانشگاه و دستگاههای اجرایی را تامین نمیکند، همچنین انتظار میرود که برای تامین نیازهای ضروری و برحق کارکنان، استادان و دانشجویان و تامین معیشت آنان تلاش شود تا با فراغت بال به کار علمی و آموزشی خود بپردازند.
دانشگاه باید مروج «گفتمان وفاق» باشد
دکتر خضری با تاکید بر اینکه دانشگاه باید مروج «گفتمان وفاق» باشد، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند «گفتمان وفاق» هستیم و کشور بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدیدات است، در سرزمینی با تنوع اقوام، مذاهب، ادیان، گویشها و آداب و فرهنگ مختلف، وفاق ملی، مذهبی، قومی و وطنی بسیار مورد نیاز است و باید بدان افتخار کنیم، این کشور میراث شیران و پهلوانان است و ما وظیفه داریم آن را برای آیندگان حفظ نماییم.
وی همچنین بیان کرد: از دانشگاه انتظار میرود که مروج گفتمان فرهنگ، اخلاق و فضیلت، انسانیت و فرهنگ باشد، چرا که اگر گفتمانی غیر از این در دانشگاه حاکم شود، جامعه دیگر به هیچ چیز باور نخواهد داشت.
دانشگاه باید فضایی با نشاط برای دانشجویان فراهم کند / برونداد دانشگاه باید در جامعه و صنعت نمایان شود/ ضرورت نقشآفرینی دانشگاه مادر غرب کشور در انجام مسئولیت مدنی و اجتماعی
دکتر خضری تاکید کرد: از دانشگاه انتظار میرود که فضایی با نشاط برای دانشجویان فراهم کند، دانشگاه مسئولیت اجتماعی دارد، باید یافتهها و محصولات خود را به جامعه وصل کند، برونداد دانشگاه باید در جامعه و صنعت نمایان شود و هر دانشگاهی که ارتباط وثیقتر با جامعه و صنعت دارد، بیشتر به مسئولیت اجتماعی و مدنی خود عمل کرده است و بر این اساس دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر غرب کشور باید به مسئولیت مدنی و اجتماعی خود عمل کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید از همه ظرفیتها برای بالندگی خود استفاده کند، خواستار بهرهمندی از ظرفیت دانشآموختگان شد و تاکید کرد: دانشآموختگان مصدر مسئولیتهای مهم و منشأ خیرات و برکات هستند و باید به این ظرفیت توجه شود.
دکتر خضری در ادامه با اشاره به تغییر مدیریتها در ادوار مختلف گفت: همه مدیران ما پرورشیافته نظام جمهوری اسلامی هستند و منشأ خدمات و اقدامات ارزشمندی بودهاند و از زحمات دکتر احمدی رئیس پیشین دانشگاه رازی که در جهت تعالی مجموعه حرکت کردند، سپاسگزاریم و امید داریم ایشان را به خاطر زحماتشان محترم بدارند.
وی با آرزوی موفقیت برای دکتر فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی یادآور شد: ایشان فارغ التحصیل رشته اقتصاد با تجارب فراوان و سوابق مدیریتی و اجرایی ارزشمند در حوزههای مختلف هستند.
دکتر خضری با آرزوی موفقیت برای همه مدیران و رؤسای پیشین دانشگاه افزود: انجام کارهای بزرگ برای دانشگاه رازی نیازمند تلاش و کوشش هزاران تن است که باید به دکتر فتحاللهی کمک کنند، چراکه موفقیت دانشگاه رازی در حقیقت موفقیت استان کرمانشاه و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
مشاور وزیر علوم و مدیر کل حوزه وزارتی در پایان برای مردم کرمانشاه و به ویژه جامعه دانشگاهی آرزوی موفقیت در پناه رحمت و لطف خداوند متعال داشت.
در ادامه دکتر «جمال فتحاللهی» سرپرست دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به حضار و با قدردانی از حضور بزرگان و فرهیختگان در این محفل و تبریک عید مبعث، در سخنانی، اظهار داشت: از تلاشها و زحمات دکتر احمدی و همکاران ایشان در دوران مسئولیت خود سپاسگزارم و آرزومندم که به واسطه پذیرش این مسئولیت خدمتی به جامعه بزرگ دانشگاهی داشته باشم.
دکتر فتحاللهی در ادامه، برنامه هفتم را الهامبخش پیشبرد برنامهها در دانشگاه رازی دانست و تصریح کرد: تلاش ما این است که در راستای برنامههای مقام عالی وزارت اما با برش استانی حرکت نماییم همچنان که بر این اساس نظام آموزش عالی مبتنی بر مسئولیت اجتماعی دانشگاهی و مسئلهمحور و جهتدهی به فعالیتهای پژوهشی و فناورانه به سمت رفع نیازهای واقعی کشور متمرکز شده است.
دکتر فتحاللهی توجه ویژه به جایگاه استادان، کارکنان و دانشجویان در سیر تحولی علم و فناوری و ضرورت توجه به نیازهای مهارتی دانشی و رفاهی و معیشتی آنان را از مهمترین برنامههای آموزش عالی دانست.
برنامهها و چشمانداز آموزش عالی مستلزم تحقق «اقتصاد دانشبنیان» است / ضرورت نقشآفرینی 5 رکن اقتصاد دانشبنیان در استان
وی تحقق برنامهها و چشمانداز آموزش عالی را مستلزم تحقق «اقتصاد دانشبنیان» دانست و تاکید کرد: تحقق این برنامهها نیازمند تحقق اقتصاد دانشبنیان است اما تحقق «اقتصاد دانشبنیان» نیز نیازمند ایفای مسئولیت و نقشآفرینی ارکان ذیربط است.
دکتر فتحاللهی «دولت» را نخستین رکن برای تحقق اقتصاد دانشبنیان در استان کرمانشاه دانست و افزود: این رکن شامل نهادهای زیر مجموعه مقام معظم رهبری، قوه مجریه با بیش از ۸۰ دستگاه اجرایی و ۸۰ هزار پرسنل در استان، قوه مقننه، قوه قضاییه و... است.
وی «بخش خصوصی» را دومین رکن برای تحقق اقتصاد دانشبنیان در استان عنوان کرد و گفت: این بخش نیز شامل فعالان صنایع و صنوف اقتصادی، تعاونیها و همراهی و همکاری ۲۴۰۰ تعاونی فعال در استان و بیش از ۶۸ هزار تعاونی در کشور، اتاق بازرگانی با ۹۰۰ عضو و اتاق اصناف استان با بیش از ۳۰ هزار عضو در قالب ۶۰ اتحادیه میباشد.
دکتر فتحاللهی «سازمانهای مردمنهاد» شامل سازمانهای نظام مهندسی، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام پرستاری و کانون وکلا را از دیگر ارکان اقتصاد دانشبنیان دانست که میتوانند تحت محوریت دانشگاه رازی بر سایر مراکز آموزش عالی استان در تحقق اقتصاد دانشبنیان موفق باشند. «رسانههای جمعی» با محوریت دانشگاه و «مراکز آموزش عالی و پژوهشی استان» به ویژه دانشگاه مادر استان که دانشگاه رازی است، چهارمین و پنجمین رکن مهم در تحقق اقتصاد دانشبنیان در استان هستند.
دانشگاه رازی رکن مهم تحقق اقتصاد دانشبنیان در استان کرمانشاه است
وی یادآور شد: خانواده دانشگاه رازی که حدود ۱۴ هزار نفر جامعه هدف به صورت مستقیم دارد، شامل حدود ۱۲ هزار دانشجو و حدود ۲۰۰۰ پرسنل و عضو هیئت علمی و مدرس یکی از ارکان مهم برای تحقق اقتصاد دانشبنیان در استان کرمانشاه در راستای تحقق برنامه هفتم توسعه خواهد بود.
برنامه دانشگاه رازی برای ایفای نقش در تحقق اقتصاد دانشبنیان
دکتر فتحاللهی با طرح این سوال که «برنامه دانشگاه رازی برای ایفای نقش در تحقق اقتصاد دانشبنیان در استان کرمانشاه چیست؟» توضیح داد: برای تحقق اقتصاد دانشبنیان باید ساختارهای موجود در دانشگاه شامل شوراها، کمیتهها، گروههای آموزشی و پژوهشی و اعضای دانشگاه با سایر ارکان اقتصاد دانشبنیان مرتبط شوند.
تحقق اقتصاد دانشبنیان، نیازمند نقشآفرینی سرمایههای اجتماعی دانشگاه است
سرپرست دانشگاه رازی مشارکت همه دانشگاهیان به عنوان «سرمایههای اجتماعی» مهم را لازمه تحقق برنامه دانشگاه برای نقشآفرینی در تحقق اقتصاد دانش بنیان در استان دانست.
دکتر فتحاللهی به مهمترین برنامههای دانشگاه رازی برای نقشآفرینی در تحقق اقتصاد دانش بنیان در استان پرداخت و اظهار داشت: «انتخاب مدیران بر اساس روشهای علمی» به منظور جلب مشارکت حداکثری، تهیه برنامه عملیاتی تا سطح دانشکدهها و گروههای آموزشی با مشارکت همکاران برای اجرای برنامه راهبردی دانشگاه، ارزیابی سالانه عملکرد مدیران دانشگاه بر اساس برنامه عملیاتی و ارائه گزارش به عموم دانشگاهیان و برگزاری دورههای آموزشی برای مدیران از جمله این برنامهها است.
وی حمایت از تشکیل و فعالیت کانونهای صنفی، ارتقاء سرمایه اجتماعی، تلاش در جهت افزایش رفاهیات کارکنان و پیگیری مسکن ملی دانشگاهیان را از دیگر برنامههای مهم دانشگاه اعلام کرد و افزود: معتقدیم که «نیروی انسانی» رکن رکین دانشگاه رازی است و تحرک برنامهها مستلزم ارتقاء این سرمایه اجتماعی است تا منجر به خروجی مطلوب برای استان شود.
در ادامه دکتر «محمدنبی احمدی» رئیس پیشین دانشگاه رازی در سخنانی ضمن خیرمقدم به حضار و با تبریک عید مبعث اظهار داشت: از حُسن اعتماد دکتر زلفیگل سپاسگزارم که این سعادت نصیب بنده شد تا خدمتگزار دانشگاهیان باشم و از دکتر سیمایی صراف وزیر محترم علوم بسیار سپاسگزارم که بار مسئولیت را از دوش بنده برداشتند.
وی در ادامه گزارشی از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در دانشگاه رازی طی سه سال اخیر ارائه داد و افزود: از محضر دکتر خضری مشاور محترم وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی تقاضامندم که با همت بلند خود، دکتر فتحاللهی را یاری نمایند تا اعتبار ۲۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات آزمایشگاه بینالمللی دانشگاه تخصیص یابد.
دکتر احمدی همچنین خواستار مساعدت مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تخصیص اعتبار جهت توسعه پنلهای خورشیدی در دانشگاه رازی با هدف کمک به حل مشکل ناترازی برق و تامین نیاز این منطقه شد و در ادامه با آرزوی موفقیت برای دکتر فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی بیان کرد: باور ما این است که موفقیت دکتر فتحاللهی موفقیت نظام جمهوری اسلامی ایران است و هر کسی که دل در گرو نظام و ولایت فقیه و شهدا دارد، باید تلاش کند تا ایشان در مسئولیت خود موفق باشند.
دکتر احمدی یادآور شد: مسئولیت دانشگاه رازی بسیار سنگین است و متقابلا انتظاراتی که از این مجموعه میرود، بسیار بالاست بنابراین همه ما باید به ایشان کمک کنیم.
ایشان در قسمتی از سخنان خود به بیان برخی اقدامات انجام شده در دوران مدیریت خود پرداخت.
دکتر احمدی در پایان ابراز امیدواری کرد که دکتر فتحاللهی با عنایت خداوند متعال و همراهی و همدلی جامعه دانشگاهی در دوران مسئولیت خود بدرخشد و آرزومند موفقیت ایشان هستیم.
در ادامه آقای «ممتاز فهیمی» از پیشکسوتان دانشگاه رازی به عنوان سخنران در جایگاه حضور یافت و ضمن آرزوی موفقیت برای برای دکتر فتحاللهی در انجام مسئولیت خطیر اشاره کرد که این مهم تنها با تلاش و همکاری همه اعضای جامعه دانشگاهی محقق خواهد شد.
وی همچنین خواستار بهرهمندی از تجربیات پیشکسوتان دانشگاه برای پیشبرد برنامههای این مجموعه شد و افزود: امروز برای اولین بار است که در چنین مراسمی حضور مییابم و شایسته است که از پیشکسوتان بهعنوان سرمایههای دانشگاه در چنین مراسماتی همواره دعوت بهعمل آید.
آقای فهیمی گفت: همه ما باید دلسوز دانشگاه باشیم و کمک کنیم تا مدیریت دانشگاه وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد. آقای فهیمی در ادامه به ذکر خاطراتی از دوران جنگ و فعالیت دانشکده علوم دانشگاه رازی در سالهای دور پرداخت و برای همگان آرزوی موفقیت کرد.
در پایان این مراسم با حضور دکتر خضری مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اهدای گل و لوح تقدیر از خدمات و تلاشهای ریاست پیشین دانشگاه رازی آقای دکتر احمدی قدردانی به عمل آمد.
همچنین با قرائت حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر «جمال فتحاللهی» به عنوان سرپرست دانشگاه رازی معارفه شد.
تجلیل از مقام پروفسور محمدمهدی خدایی رئیس اسبق دانشگاه رازی، دانشمند جهان اسلام و شیمیدان برجسته، پخش کلیپ و پذیرایی از میهمانان و برپایی میز گفتگوی استادان در تالار دانشکده ادبیات و علوم انسانی بخش پایانی این مراسم بود.