دکتر فتحاللهی تأکید کرد: نقشآفرینی «بسیج» در خلق تقاضا برای «دانش» و تعمیق ارتباط ارکان «اقتصاد دانشبنیان» در استان کرمانشاه / بسیج باید مرجع فکریِ اجتماعیکردن «علم» باشد / «اقتصاد دانشبنیان» لازمه تحقق «اقتصاد مقاومتی» است / تدوین برنامه عملیاتی دانشگاه رازی - پرتال اصلی دانشگاه رازی
نشست شورای معاونین سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه با سرپرست دانشگاه رازی؛
دکتر فتحاللهی تأکید کرد: نقشآفرینی «بسیج» در خلق تقاضا برای «دانش» و تعمیق ارتباط ارکان «اقتصاد دانشبنیان» در استان کرمانشاه / بسیج باید مرجع فکریِ اجتماعیکردن «علم» باشد / «اقتصاد دانشبنیان» لازمه تحقق «اقتصاد مقاومتی» است / تدوین برنامه عملیاتی دانشگاه رازی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست شورای معاونین سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه با سرپرست دانشگاه رازی، ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳، در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
در این نشست، دکتر جمال فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی، دکتر فریبرز پیرو رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه و معاونین سازمان بسیج اساتید استان حضور داشتند.
در این نشست، دکتر فریبرز پیرو رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه در سخنانی با تبریک میلاد با سعادت حضرت علی(ع) و روز پدر ابراز امیدواری کرد که راه و منش حضرت امیرالمومنین(ع) الگوی تمامی پیروانش در همه مراحل زندگی باشد.
دکتر پیرو به نمایندگی از جامعه بسیج اساتید استان کرمانشاه، انتصاب دکتر فتح اللهی به عنوان سرپرست دانشگاه رازی را تبریک گفت و با آرزوی موفقیت برای ایشان اظهار داشت: امیدواریم انتصاب آقای دکتر فتحاللهی که چهرهای نامآشنا با کولهباری از تجربه و دارای سعه صدر بالا هستند، نوید روزهای بهتری برای دانشگاه رازی باشد.
وی از اعلام آمادگی سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه برای همکاری و تعامل با مدیریت جدید دانشگاه رازی در راستای تحقق اهداف و برنامههای عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خبر داد و ابراز امیدواری کرد که فصل جدیدی از همکاری و تعاون میان بسیج اساتید و دانشگاه شکل بگیرد.
دکتر پیرو همچنین از زحمات و حمایتهای دکتر احمدی رئیس سابق دانشگاه رازی برای پیشبرد اهداف عالی سازمان بسیج اساتید قدردانی کرد و برای ایشان آرزوی موفقیت داشت.
وی در ادامه با اشاره به تاریخچه تاسیس سازمان بسیج اساتید، اهداف، ماموریتها و برنامههای این سازمان گفت: در حال حاضر بسیج اساتید کشور یک رویکرد تحولی را دنبال میکند.
دکتر پیرو با اشاره به تلاش سازمان بسیج اساتید برای تحقق طرح «اعتلا» گفت: همه تلاش خود را برای تحقق ماموریتهای سند راهبردی اعتلای بسیج و فرامین و سیاستهای کلان ابلاغی مقام معظم رهبری به کار خواهیم کرد.
همچنین دکتر پیرو با آرزوی موفقیت برای مدیریت جدید دانشگاه رازی، هم افزایی، همفکری و همکاری هرچه بیشتر میان مجموعه دانشگاه و بسیج اساتید استان را مورد تاکید قرار داد.
در ادامه هر یک از حاضرین به عنوان معاونین سازمان بسیج اساتید استان به بیان نقطهنظرات، دیدگاهها و پیشنهادات خود در راستای تعمیق همکاریها و تحقق اهداف عالی سازمان بسیج اساتید پرداختند.
از مهمترین موضوعاتی که در این نشست مطرح شد؛ تلاش برای افزایش بصیرت جوانان به ویژه دانشجویان، ضرورت ارتباط منطقی میان استادان و دانشجویان، احساس تکلیف اساتید برای تزریق امید و خودباوری میان جوانان، توجه به مهارتافزایی در دانشگاهها و تعریف رشتههای تحصیلی متناسب با نیاز استان بود.
حاضرین همچنین خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت راهیان نور و راهیان پیشرفت، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، پایبندی به اخلاق و تربیت برای قانونمداری و حفظ استقلال دانشگاه به عنوان یک اصل شدند.
ضرورت برگزاری دورههای بازآموزی برای اساتید و بهرهمندی از مدلهای آموزشی جدید، توجه جدی مراکز آموزش عالی به موضوع هوش مصنوعی و دانش روز، اهتمام برای تجهیز ساختمان بسیج اساتید استان واقع در دانشگاه رازی، ترویج گفتگو و گفتمان در سطح مراکز آموزش عالی، ضرورت اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
در ادامه دکتر فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی، پس از استماع سخنان حاضرین، در سخنانی با تبریک ولادت با سعادت حضرت علی(ع) اظهار داشت: امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت فرماید که رهروان واقعی حضرت امیرالمومنین(ع) باشیم، ما در مسیر این مسئولیت سنگین، نیازمند دعای خیر و همچنین همفکری و همراهی همه عزیزان هستیم.
دکتر فتح اللهی در ادامه با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ماموریتهای سازمان بسیج اساتید افزود: بر این اساس، بسیج باید مرجع فکریِ اجتماعیکردن علم باشد و به دانشگاه کمک کند تا مسئولیت سنگین خود را به انجام برساند.
وی در ادامه بیان کرد: غدغههای مطرح شده از سوی عزیزان حاضر در این نشست از قبیل ارتباط دانشگاه با بخش صنعت و جامعه، تحقق فناوری و دغدغه ارتباط منطقی اساتید با دانشجویان و اتصال تحقیقات و پژوهشها با مسائل جامعه همگی از موضوعاتی است که تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان باید پیگیری شود.
دکتر فتحاللهی یادآور شد: در حقیقت، «اقتصاد دانشبنیان» در عالیترین اسناد و سیاستهای کلان نظام که «اقتصاد مقاومتی» است، مورد تاکید قرار گرفته و به عبارت دیگر، «اقتصاد دانش بنیان» لازمه تحقق «اقتصاد مقاومتی» است.
سرپرست دانشگاه تاکید کرد: «اقتصاد مقاومتی» در عالیترین سطوح تصمیمگیری یک تکلیف قانونی است و لازمه تحقق آن، اجرای «اقتصاد دانشبنیان» است.
وی با بیان اینکه برای تحقق «اقتصاد دانشبنیان» نقشآفرینی چند عنصر کلیدی ضروری است، تصریح کرد: این عناصر شامل مجموعه «حاکمیت» و به واقع قوای سهگانه است، در استان کرمانشاه نمایندگان مجلس و قوه قضاییه، 80 هزار پرسنل دستگاه اجرایی و مجموعههای ذیل دفاتر مقام معظم رهبری در این حوزه میتوانند نقشآفرینی جدی داشته باشند.
سرپرست دانشگاه «صنایع و صنوف» را از دیگر ارکان تحقق «اقتصاد دانشبنیان» دانست و افزود: در استان کرمانشاه ۶۰ صنف داریم که برای تحقق اقتصاد دانشبنیان بسیار موثر خواهند بود.
دکتر فتحاللهی «سازمانهای مردم نهاد»، «رسانهها» و «دانشگاهها و موسسات آموزش عالی» را از دیگر ارکان تحقق اقتصاد دانشبنیان دانست و تاکید کرد: در این میان، رسالت دانشگاهها و در رأس آن دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر استان، بسیار حائز اهمیت است و در حقیقت نقشی تعیینکننده دارد.
وی فعالیت و تحصیل بیش از ۶۰ هزار دانشجو و ۲۰۰۰ عضو هیئت علمی در استان کرمانشاه را یک ظرفیت ارزشمند و قابل توجه برای تحقق اهداف اقتصاد دانشبنیان دانست و گفت: در این میان، دانشگاه رازی با بیش از ۱۱ هزار دانشجو و قریب به ۵۰۰ عضو هیئت علمی به عنوان دانشگاه مادر استان نقشی به مراتب موثرتر خواهد داشت.
دکتر فتحاللهی با اشاره به اینکه کلید واژه «شعار سال» در سالیان اخیر، «اقتصاد» است، یادآور شد: بسیج اساتید نقش قابل توجهی در برقراری ارتباط راهبردی دانشگاه با ارکان اقتصاد دانشبنیان دارد، با توجه به اینکه برای تاثیرگذاری بر اقتصاد استان باید تقاضای دانش وجود داشته باشد، لازم است که همافزایی میان تمامی ارکان اقتصاد دانشبنیان شکل بگیرد و بسیج در خلق تقاضا برای دانش میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
سرپرست دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: تفکر بسیج در خلق تقاضا برای دانش و ارتباط میان مجموعههای تاثیرگذار در تحقق اقتصاد دانشبنیان بسیار مهم است و با توجه به اینکه برنامهریزی برای تدوین برنامه عملیاتی دانشگاه نیز صورت گرفته است، امیدواریم دغدغههای سازمان بسیج اساتید ذیل اقتصاد دانشبنیان با همگرایی و تعامل هرچه بیشتر با دانشگاه محقق گردد.