سومین نشست روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با موضوع «ناترازی انرژی؛ دلایل و راهکارها» - پرتال اصلی دانشگاه رازی
به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد؛
سومین نشست روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با موضوع «ناترازی انرژی؛ دلایل و راهکارها»

سومین نشست تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با موضوع «ناترازی انرژی؛ دلایل و راهکارها» در دانشگاه رازی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، سومین نشست دبیرخانه علم و فناوری استان کرمانشاه با موضوع «ناترازی انرژی؛ دلایل و راهکارها» روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با حضور دکتر «سید غلامحسین حسنتاش»، عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی، در سالن اجتماعات دکتر شمسیپور کتابخانه مرکزی دانشگاه رازی برگزار شد.
این نشست به همت دبیرخانه ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی استان کرمانشاه، مستقر در دانشکده علوم اجتماعی و تربیتی دانشگاه رازی، و با دبیری دکتر «فرهاد دانشنیا»، عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه رازی، برگزار شد.
دکتر دانشنیا در آغاز با خیرمقدم به حضار، به ویژه دکتر حسنتاش، ایشان را از پیشگامان صنعت نفت ایران در حوزههای پژوهشی، سیاستگذاری و مدیریت اجرایی معرفی کرد و افزود: «ایشان سالها مشاور وزیر نفت در ادوار گذشته بودهاند و امیدواریم از تجربیات ارزشمندشان در حوزه بهرهبرداری بهینه از منابع انرژی استفاده کنیم.»
وی با اشاره به مأموریت دانشگاه رازی در روزآمدسازی سند جامع علمی کشور، خاطرنشان کرد: «این نشست در راستای برنامهای کلان از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بازنگری در سند علم و فناوری کشور و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی در حل مسائل ملی و محلی برگزار شده است. هدف، ایجاد پیوند بین نظام دانشگاهی و حکمرانی برای سیاستگذاری علمی و توسعهای یکپارچه است.»
سخنرانی دکتر حسنتاش: تحلیل ناترازی انرژی و راهکارهای برونرفت
دکتر حسنتاش در ادامه به عنوان سخنران ویژه این نشست، با بیان خرسندی از حضور در این جلسه و قدردانی از برگزارکنندگان نشست، به بررسی چالشهای بخش انرژی پرداخت.
دکتر حسنتاش با اشاره به سهم گاز طبیعی در سبد انرژی اولیه کشور، به تشریح وضعیت تولید، مصرف و صادرات هیدروکربنها پرداخت.
وی همچنین به پیشبینی تولید میعانات گازی میدان پارس جنوبی در ۳۰ سال آینده و راندمان پایین نیروگاههای کشور اشاره کرد و افزود: «میانگین راندمان نیروگاههای ایران کمتر از ۳۲ درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته به بیش از ۶۰ درصد میرسد. بهبود نیم درصدی راندمان میتواند سالانه ۸۴۶ میلیون مترمکعب در مصرف سوخت صرفهجویی ایجاد کند.»
دلایل ناترازی انرژی و راهکارهای پیشنهادی
عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی، مهمترین دلایل ناترازی انرژی را فقدان حکمرانی متمرکز، برنامهریزی ناکارآمد، راندمان پایین نیروگاهی، تنوع نداشتن سبد انرژی و ضعف در پژوهش و آیندهنگری برشمرد.
وی تأکید کرد: «فقدان برنامه جامع انرژی منجر به رشد بیرویه مصرف، مدیریت نادرست عرضه و تقاضا و نبود سیستم آماری شفاف شده است.»
دکتر حسنتاش در بخش پایانی سخنان خود، راهکارهای کلیدی برای رفع ناترازی انرژی را شامل مباحثی از قبیل اصلاح نظام حکمرانی انرژی و تدوین استراتژیهای واقعگرایانه، استانداردسازی اطلاعات و حاکمیت منطق اقتصادی در توزیع انرژی، افزایش راندمان نیروگاهها و سرمایهگذاری در فناوریهای نوین، تنوعبخشی به سبد انرژی با تأکید بر منابع تجدیدپذیر، تقویت پژوهش و آیندهنگری در بخش انرژی برشمرد.
دکتر «جمال فتحاللهی» ریاست دانشگاه رازی نیز به اتفاق جمعی از مدیران، استادان، کارکنان و دانشجویان در این نشست حضور داشت. این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ حاضران به پایان رسید. امکان حضور در این نشست به صورت برخط برای علاقهمندان فراهم شد.