Last News

دومین همایش بین‌المللی علوم و فناوری بذر به میزبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، دومین همایش بین‌المللی علوم و فناوری بذر، 16 آبان ماه 1403 با حضور جمعی از مسئولان، دانشگاهیان، فعالان بخش کشاورزی و اندیشمندانی از کشورهای جهان، در دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه رازی آغاز به کار کرد.

در آغاز این همایش، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، در سخنانی ضمن خیرمقدم به میهمانان و با قدردانی از دست‌اندرکاران این همایش، اظهار داشت: ما امروز در یک جنگ تمام عیار قرار گرفته‌ایم و دشمن با توجه به بخش‌های مختلف تلاش می‌کند به هر جایی که حیاتی‌تر باشد، ضربه وارد کند.

رئیس دانشگاه رازی در ادامه تصریح کرد: امروزه دیگر به مانند گذشته، جنگ تنها از طریق لشگرکشی و توپ و تانک نیست، بلکه به حوزه‌های مختلف از جمله حوزه امنیت غذایی کشیده شده است. همچنانکه در ماجرای تلخ انفجار پیجرها در لبنان شاهد شیوه جدید جنگ از سوی دشمن بودیم.

وی اهمیت بالای حوزه کشاورزی و غذایی در بحث امنیت یک کشور را یادآور شد و تصریح کرد: با توجه به اهمیت بالایی که بذر در حوزه کشاورزی یک کشور دارد، دشمن می‌تواند از بذر به عنوان یک ابزار جنگی بر سر سفره ملت ما و همه مسلمانان جهان استفاده کند.

دکتر احمدی مسأله واردات بذر مورد نیاز کشور را مورد اشاره قرار داد و این سؤال را مطرح کرد که چرا ما باید سالانه سرمایه هنگفتی را برای بذرهای هیبریدی که بسیار هزینه‌بر است و محل اطمینان هم نیست، هزینه کنیم؟

وی بیان کرد: انتظار می‌رود که تلاش متخصصین حوزه بذر در کشور و همچنین استان کرمانشاه که قطب کشاورزی در کشور به شمار می‌آید، بر حوزه فناوری بذر باشد چراکه می‌توانیم مانند سایر علوم که با خودباوری و اعتماد به نفس توانسته‌ایم در آنها به لبه علم برسیم، در این حوزه هم رشد کنیم و از وابستگی به خارج و واردات بذر بی‌نیاز شویم.

دکتر احمدی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از حوزه‌ها مانند پزشکی هسته‌ای، نانو و ماهواره در دنیا حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، افزود: برای کشوری که یکی از قدرتمندترین کشورهای دنیا در حوزه نظامی به شمار می‌آید و کشورهای قدرتمند دنیا مانند روسیه خواستار خرید سلاح از آن هستند، شایسته نیست که از خارج از کشور بذر وارد کند و باید این خودباوری در کشور ایجاد شود تا کارهای بسیار عظیمی رقم بخورد.

وی تاکید کرد: نه تنها برای ۹۰ میلیون ایرانی، بلکه برای ۴۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشورهای همسایه خود نیز باید بتوانیم در زمینه تولید بذر یک نقطه اتکای امن باشیم و برای اینکه در حوزه تولید بذر به پیشرفت برسیم، باید از روش‌های کلاسیک فاصله بگیریم و به سمت استفاده از تکنولوژی روز دنیا برویم و از ظرفیت «هوش مصنوعی» در این حوزه غافل نشویم.

دکتر احمدی با اشاره به همکاری دانشگاه قاسم‌الخضراء عراق در برگزاری این همایش بین‌المللی، یادآور شد: طی دو سال گذشته با روسای ۲۲ دانشگاه عراق نشست و دیدار داشته‌ایم و در این دیدارها مقرر شد برای افزایش همکاری‌ها برنامه‌های مشترکی داشته باشیم که برگزاری مشترک این همایش نیز در این راستا صورت گرفته است.

وی تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های مدارس مشترک و مجلات مشترک، همایش و... را از جمله زمینه‌های همکاری دانشگاه رازی با دانشگاه‌های عراق برشمرد.

دکتر احمدی در پایان با آرزوی سفری خوش و خاطره‌انگیز برای مهمانان بین‌المللی، این همایش ابراز امیدواری کرد که خروجی این رویداد ارزشمند منجر به تحولات مفید و مؤثر در حوزه سلامت غذایی و کشاورزی استان شود.

دکتر محمود خرمی وفا دبیر علمی این همایش اظهار داشت: دومین همایش بین‌المللی «علوم و فناوری بذر»، طی روزهای ۱۶ و ۱۷ آبان به میزبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برگزار می‌شود.

این مسئول همچنین از ارسال ۱۰۱ مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: از بین این مقالات پس از انجام داوری‌ ۹۳ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.

دکتر خرمی وفا افزود: علاوه بر محققین و کارشناسان داخلی، ۲۱ محقق و متخصص حوزه بذر از کشورهای هلند، پاکستان، چین، اسکاتلند، آرژانتین، روسیه و... به شکل آنلاین یا حضوری در این همایش سخنرانی خواهند داشت. علاوه بر سخنرانی‌، کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت بذر در کشاورزی روز دنیا، گفت: یکی از اهدافی که در کشور پیگیری می‌شود، خودکفایی در زمینه تولید بذر است که امیدواریم این همایش بتواند در رسیدن به این هدف کمک کند. خوشبختانه استان کرمانشاه نیز در حوزه تولید بذر پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته است.

شایان ذکر است؛ این همایش با همکاری دانشگاه القاسم عراق، انجمن بذر ایران و انجمن گیاهان دارویی ایران از ۱۶ تا ۱۸ آبان ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

محورهای همایش شامل: فیزیولوژی بذر، اکولوژی بذر، بیوتکنولوژی بذر، ژنتیک بذر، فناوری تولید و فرآوری بذر، کنترل و گواهی بذر و صنایع و اقتصاد بذر (نوآوری، فناوری و تجاری‌سازی) می‌باشد.

مقالات برگزیده در نشریات علمی Agrotechniques in Industrial Crops، نشریه بیوتکنولوژی و بیوشیمی غلات، نشریه علوم و فناوری بذر ایران و نشریه علوم و تحقیقات بذر ایران به چاپ خواهد رسید.

وبسایت دومین همایش بین‌المللی علوم و فناوری بذر: https://seed2024.razi.ac.ir/en/

 در حال به‌روز رسانی...

آخرین اخبار