آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در دانشگاه رازی برگزار شد - پرتال اصلی دانشگاه رازی

آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در سالن اجتماعات فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.
در این مراسم، دکتر جمال فتح اللهی، ریاست دانشگاه رازی، اعضای جامعه دانشگاهی، فرهیختگان، شاعران، ادیبان و دوستداران شعر و ادب فارسی حضور داشتند.
دکتر میرجلالالدین کزازی، ادیب، پارسی پژوه و چهره برجسته زبان و ادبیات فارسی، به صورت ارتباط تصویری برای حضار سخنرانی کرد.
وی در آغاز اظهار داشت: «از بن جان به یکایک شما همشهریان گرامی که در این بزم باشکوه به آیین گرد آمدهاید تا ابرمرد ادب و فرهنگ ایران، پیر پاک و پارسا، فردوسی فرهمند را گرامی بداریم.»
دکتر کزازی افزود: «ایران ما در درازنای زمان همواره سرزمین سخن بوده است. سخن در همه روزگاران از هنرهای برتر بوده و ایران سرزمین سخنوران بزرگ و بیمانند است.»
وی با اشاره به جایگاه فردوسی بیان کرد: «اگر فردوسی برترین رزمنامه سرای ایران و حتی فراختر از آن، جهان شده است، میبایست از تواناییهای شگرف در سخن آفرینی بهره داشته باشد. فردوسی تنها رزمنامه سرا نیست؛ او پایه چیستی ایران و کیستی ایرانی را به شکوه بلند جاودانه ریخته است.»
این چهره برجسته زبان فارسی ادامه داد: «اگر ما امروز خود را ایرانی میدانیم و بدان مینازیم، اگر به زبان شیوا و شورانگیز فارسی سخن میگوییم، آن را در گرو استاد فرخ نهاد طوس هستیم.
وی گفت: شاهنامه از زمان سروده شدن جایگاهی ویژه در دل ایرانیان داشته است و شاهنامه خوانان بیشترین بهره را در گسترش آن داشتهاند. شاهنامه بسیار فراتر از یک شاهکار ادبی است.»
در ادامه، دکتر پرنیان، عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی، ضمن خیرمقدم به میهمانان، به سخنرانی پرداخت.
وی با بزرگداشت مقام دکتر کزازی گفت: «ایشان کسی است که از دانش و بینش و جهانبینی نامش یادآور استاد بزرگ فردوسی است و نام ایشان با نام فردوسی پیوند خورده است.»
دکتر پرنیان با طرح این پرسش که «چرا شاهنامه فردوسی با همه آثار زبان فارسی برابری میکند؟» پاسخ داد: «شاهنامه عصاره سه تا چهار هزار سال فرهنگ، ادب، تمدن و اندیشه ایرانی است. بسیاری از محققان به استناد آثار کهن به این نتیجه رسیدهاند که آبشخور و منشأ تمامی علوم، حتی مغرب زمین و دانشمندان بنام یونان، برخاسته از فرهنگ و تمدن ایران است.»
وی افزود: «شاهنامه دربردارنده همه این اندیشه ها، تفکرات، جهانبینی، حکمتها و همه آنچه انسان در زندگی بدان نیاز دارد، است. تمامی آثار ادبی شاعران و نویسندگان یک طرف و شاهنامه یک طرف.»
این عضو هئیت علمی دانشگاه همچنین به چهار نوع ادبیات شامل «حماسی»، «غنایی»، «تعلیمی» و «نمایشی» اشاره کرد و گفت: «شاهنامه به تنهایی برای هر یک از این انواع ادبی، زیباترین مثالها را در خود جای داده است.»
این مراسم به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی برگزار شد و در آن، اجرای گروه موسیقی سنتی، شاهنامه خوانی به زبانهای فارسی و کردی از جمله برنامههای جانبی بود.
در پایان مراسم، از تابلوی نقاشی پرتره چهره ماندگار ادبیات فارسی، دکتر میرجلالالدین کزازی، که در طول مراسم ترسیم شده بود، با حضور دکتر فتح اللهی، ریاست دانشگاه رازی، رونمایی شد.
این آیین با استقبال چشمگیر شرکتکنندگان همراه بود و حضار از برنامههای متنوع آن تقدیر کردند.