Last News

«همایش کرمانشاه و وفاق ملی» با همکاری معاونت راهبردی ریاست جمهوری و دانشگاه رازی، با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای اقوام، ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، «همایش کرمانشاه و وفاق ملی» روز چهارشنبه یکم اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای اقوام، ادیان و مذاهب، استاندار کرمانشاه، بزرگان اقوام و مذاهب، جمعی از فرهیختگان و فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، رسانه‌ای، استادان دانشگاه، مسئولان و اقشار مختلف در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد.

«همایش کرمانشاه و وفاق ملی» با همکاری معاونت راهبردی ریاست جمهوری و دانشگاه رازی، با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای اقوام، ادیان و مذاهب، در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه صورت گرفت.

در این همایش، چهره‌های مختلفی از فعالان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و... ضمن سخنرانی در خصوص موضوع وفاق ملی به عنوان گفتمان دولت چهاردهم، به بیان دغدغه‌ها، چالش‌ها و مشکلات موجود و نقطه نظرات خود پرداختند.

دکتر جلیل صحرایی عضو هیئت علمی دانشگاه رازی در خصوص موضوع «وفاق ملی» به سخنرانی پرداخت.


دکتر صحرایی ضمن خوشامد گویی به همه میهمانان و آرزوی حسن عاقبت برای یکایک حضار در سخنانی اظهار داشت: ایده وفاقِ مطرح شده از سوی رئیس جمهور محترم مفهومی است که در فضای پس از انتخابات توجهات را به خود جلب کرد و موجب تغییر در فضای گفتاری کشور شد.

دکتر صحرایی با طرح این سوال که «چرا به وفاق نیازمندیم؟» افزود: یکی از دلایل برای مطرح شدن موضوع وفاق، حجم مشکلات عدیده از جمله مشکلات حوزه‌های محیط زیست، تحریم، تورم، بیکاری، علم بدون سود، ناترازی‌های مختلف، تهدید خارجی، اینترنت و... بود. 

وی با اشاره به اینکه شکاف میان دولت و ملت سبب بروز مشکلات متعدد در کشور شده است، یادآور شد: یکی دیگر از دلایلی که باعث مطرح شدن وفاق به عنوان گفتمان دولت چهاردهم شد، به بن‌بست رسیدن جناح‌های سیاسی بود.

 


دکتر صحرایی با اشاره به گفتمان وفاق، افزود: عرصه سیاست مسیری است برای تداوم زندگی متعارف مردمان بیشماری که هر کدام از این مردمان آرزوهای فردی و جمعی متفاوتی دارند. من و تو با هم ما می‌شویم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه رازی تاکید کرد: لازمه وفاق این است که از سوی رئیس جمهور محترم و همراهان ایشان ترجمه شود، باید مفهوم سازی شود و از واژه‌های چندپهلو خودداری گردد. وفاق به شرطی می‌تواند در زمین ریشه کند که همه در جستجوی الگویی تازه برای همزیستی با یکدیگر و رقابت منصفانه باشیم.

در ادامه و پس از استماع سخنرانی اقشار مختلف، دکتر منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه اظهار داشت: استان کرمانشاه با داشتن تنوع اقوام مذاهب فرهنگ و گویش، الگویی برجسته از وحدت ملی است و مردم این استان در سخت‌ترین شرایط از انقلاب دفاع کرده‌اند و این وحدت بزرگترین سرمایه برای توسعه است.


وی وفاق را راهبرد اصلی در در دولت چهاردهم دانست و افزود: وفاق یعنی حذف مرزهای جغرافیایی در ذهن‌ها و نزدیک‌تر کردن دلها به یکدیگر؛ برای توسعه استان و ایران قوی نیاز به همدلی و تعامل داریم. امنیت و آسایش مردم در گرو وفاق است.

دکتر حبیبی گفت: اگر بخواهیم اختلافات را کنار بگذاریم و در برابر چالش‌ها مقاوم‌تر عمل کنیم باید به وفاق و وحدت تکیه کنیم؛ این همایش در راستای همین هدف برگزار شده و امیدواریم زمینه‌ای برای انسجام و همگرایی بیشتر باشد.

در پایان این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی دستیار ویژه رئیس جمهور، ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این همایش، در سخنانی با اشاره به جایگاه تاریخی استان کرمانشاه اظهار داشت: کرمانشاه یک کلمه است اما معنایی پهناور دارد؛ کرمانشاه فقط همزیستی مسالمت‌آمیز نیست بلکه نماد وحدت و انسجام ملی است.


وی با گرامیداشت شخصیت‌های برجسته استان کرمانشاه از جمله مرحوم آیت‌الله نجومی، شهید آیت الله اشرفی اصفهانی و آیت‌الله زرندی، بر اهمیت حفظ روحیه وحدت تأکید کرد و افزود: باید از این همدلی و همبستگی تقدیر کرد.

حجت الاسلام والمسلمین علوی یادآور شد: خوشبختانه وفاق و فرهنگ حاکم بر کرمانشاه، الگویی برای کل کشور است و رییس‌جمهور  محترم نیز با صداقت از وفاق سخن گفت و به آن عمل کرد.

وی بار دیگر وفاق، وحدت و همدلی را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: باید پیوندهای برادرانه را مستحکم‌تر کنیم و از اختلاف و چنددستگی بپرهیزیم چرا که هیچ قوم و ملتی از تفرقه و جدایی به موفقیت نرسیده‌اند؛ اگر بخواهیم مشکلات کشور را کاهش دهیم و از تحریم‌ها عبور کنیم باید دست در دست یکدیگر بگذاریم و متحد بمانیم.

 


حجت الاسلام والمسلمین علوی عملگرایی دکتر پزشکیان رئیس جمهور کشورمان را یادآور شد و افزود: بودند کسانی که شعار مبارزه با انحصار گرایی و فراجناحی را مطرح کردند اما اینگونه دولتی تشکیل ندادند اما دکتر پزشکیان حرف از وفاق زد و به قول خود عمل کرد.

شایان ذکر است، حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی، در بدو ورود به کرمانشاه با همراهی مسئولان ارشد استان، در گلزار شهدا حضور یافت و به مقام شامخ شهیدان وطن ادای احترام کرد.


 

آخرین اخبار