Last News

طی مراسمی، دکتر «رسول قبادیان» به عنوان سرپرست پردیس کشاورزی و منابع طبیعی معرفی شد و از زحمات دکتر «ناصر معینی نقده» تقدیر به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین تودیع و معارفه سرپرستان پیشین و جدید پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ با حضور ریاست دانشگاه، برخی از اعضای هیات رئیسه و جمعی از مدیران، استادان، کارکنان و دانشجویان در آمفی تئاتر دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی برگزار شد.

در این مراسم، دکتر «جمال فتح اللهی» رئیس دانشگاه، در سخنانی، با اشاره به ظرفیت استان کرمانشاه به عنوان قطب کشاورزی در کشور، با بررسی و ترسیم چشم‌انداز حوزه کشاورزی استان اظهار داشت: در این استان ۶۵۴ هزار هکتار زمین زراعی داریم که سالیانه ۲ میلیون تن محصول از این اراضی برداشت می‌شود، تعداد بهره‌برداران کشاورزی نیز ۱۵۳ هزار نفر هستند که به طور میانگین هر نفر سالیانه ۶۰ میلیون تومان فروش محصول دارد.


دکتر فتح‌اللهی با ادامه توضیحات افزود: علی‌رغم اینکه استان کرمانشاه ۴ درصد از اراضی کشاورزی و ۷ درصد از منابع آبی کشور را دارد، اما میانگین درآمد سرانه ما از متوسط کشوری پایین‌تر است، این در حالی است که استان کرمانشاه تنها ۲ درصد از جمعیت کشور را  دارا می‌باشد.

لزوم نقش آفرینی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برای افزایش بهره‌وری در حوزه کشاورزی استان

دکتر فتح اللهی این مطلب را متذکر شد که بهره‌وری کشاورزی در استان کرمانشاه به نسبت میانگین کشوری و به نسبت منابعی که در اختیار داریم قابل دفاع نیست و این مسئله مسئولیت ما دانشگاهیان را سنگین می‌کند، لذا باید بیاندیشیم که «چگونه راهی برای بهبود بهره‌وری کشاورزی در استان بیابیم؟»


دکتر فتح اللهی با ادامه توضیحات بیان کرد: در شرایطی که وضعیت اقتصادی عرصه را بر همگان تنگ کرده و تامین معیشت برای همه سخت شده است، بهبود وضعیت کشاورزان استان که یک چهارم نیروی کار این استان را شامل می‌شود، می‌تواند در بهبود درآمد سایر اقشار و در واقع در بهبود درآمد کل استان تاثیر بسزایی بگذارد.

دکتر فتح اللهی یادآور شد: پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی دارای بیش و کم 300 هکتار زمین زراعی، بهره‌مند از حدود 90 عضو هیئت علمی متخصص در زمینه‌های مختلف، 11 حلقه چاه آب و قریب 100 عضو غیر هیئت علمی، یک ظرفیت ارزشمند برای کمک به افزایش بهره‌وری حوزه کشاورزی استان و همچنین کمک به بهبود ارتزاق بیش از ۱۵۰ هزار شاغل بخش کشاورزی به شمار می‌آید.

مزرعه پردیس کشاورزی می‌تواند الگوی مدیریت بهینه کشاورزی در استان کرمانشاه باشد

رئیس دانشگاه تأکید کرد: از جمعیت ۱۵۳ هزار نفری بهره برداران کشاورزی در استان، ۲۳ درصد بی‌سواد هستند و ۳۴ سواد از سواد ابتدایی برخوردارند، از این تعداد تنها ۲۵۰۰ نفر دارای مدرک در حوزه کشاورزی هستند و با توجه به ظرفیت‌های بالای علمی، تجربی و دانش همکاران ما و ظرفیت پردیس کشاورزی، مزرعه این مجموعه می‌تواند الگوی مدیریت بهینه کشاورزی برای استان کرمانشاه قرار بگیرد.


دکتر فتح اللهی در پایان با قدردانی از زحمات و خدمات ارزنده دکتر معینی نقده رئیس پیشین پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، از قبول مسئولیت دکتر قبادیان به عنوان رئیس جدید این مجموعه قدردانی کرد و برای همگان آرزوی موفقیت داشت.

در ادامه دکتر «هومن سالاری» مدیر حوزه ریاست دانشگاه در سخنانی ضمن خیرمقدم به حاضرین، با قدردانی از زحمات صادقانه دکتر معینی نقده در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، از ایشان به عنوان نماد صداقت، شفافیت و اخلاق حسنه در دانشگاه یاد کرد.


دانش کشاورزی در استان کرمانشاه اولویت اصلی دانش بنیان شدن اقتصاد در این استان است

دکتر سالاری در ادامه ضمن تاکید بر امانتداری درنقل سخن، با اشاره به سخنرانی آقای دکتر نجفی عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه، گریزی بر دوره‌های اقتصادی در طول تاریخ داشت و بیان نمود: جالب است که بدانیم اساسا تعریف دولت و قانون از زمانی آغاز گردید که کشاورزی شروع شد.

ایشان به شاخصه‌های مهم انقلاب صنعتی اشاره کرد و گفت: «اقتصاد دانش بنیان» موج سوم انقلاب صنعتی است که مهمترین عامل تغییر در دنیا به شمار می‌آید، کما اینکه امروزه شرکت‌های بزرگ در دنیا از قبیل گوگل و مایکروسافت به دلیل ماهیت دانش‌بنیان خود از ثروت بیشتری نسبت به بسیاری از کشورهای نفت‌خیز برخوردار هستند.

ایشان اشاره نمود: دیگر مهمترین عامل تولید، سرمایه نیست و امروز در سراسر گیتی، عصر حاکمیت دانایی است. مدیر حوزه ریاست دانشگاه اشاره نمود، آیا همه دانش‌ها در جوامع بایستی از اولویت یکسان برخودار باشند یا خیر؟ ایشان در پاسخ به این پرسش با اشاره به هفت عامل اصلی برای در اولویت قراردادن یک دانش در یک منطقه از جمله ظرفیت‌های طبیعی، نهادی، اقلیمی، در دسترس بودن زیرساخت‌ها و زنجیره ارزش محصول و امکان ایجاد فرصت‌های شغلی نتیجه گیری کرد، دانش کشاورزی در استان کرمانشاه می‌تواند اولویت اصلی دانش‌بنیان شدن اقتصاد استان کرمانشاه باشد.

مهاجرت‌های گسترده می‌تواند نماد ناترازی امید در کشور باشد

دکتر سالاری با اشاره به تعطیلی‌های مکرر سال گذشته  که متاسفانه برای سال پیش رو هم پیش بینی می‌شود، گفت: ناترازی در حوزه برق، آب و منابع انرژی براحتی تجسم می‌گردد اما موج گسترده مهاجرت جوانان و نخبگان از کشور نشانه مهم‌ترین ناترازی میهن است که می‌توان آن را ناترازی امید نامید.

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی این ناترازی را به مراتب مهمتر از سایر ناترازی‌ها دانست و اشاره نمود: شاید سایر ناترازی‌ها هم معلول ناترازی امید در کشور است.

وی گفت: اصلی‌ترین نهادی که باید برای امیدآفرینی نقش بیافریند، «دانشگاه» است و نهاد علم می‌تواند ناترازی امید را به تراز امید تبدیل کند، اما شرط چنین نتیجه‌ای مستقل بودن دانشگاه است.


دکتر سالاری چنبره سیاست بر نهاد علم  و تعدد مسندهای ناظر بر فعالیت‌های دانشگاهی را نمادهای اصلی عدم استقلال دانشگاه دانست و گفت: امیدوارم دولت وفاق ملی در جهت استقلال دانشگاه‌ها گام بردارد.

دکتر سالاری در پایان، با آرزوی موفقیت برای همگان ابراز امیدواری کرد که پردیس کشاورزی و منابع طبیعی در راستای اهداف عالی و همچنین ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود موفق عمل کند.

در ادامه، دکتر «ناصر معینی نقده» رئیس پیشین پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه در سخنانی اظهار داشت: امروز بسیار خرسندم که فردی بسیار شایسته و دارای پشتکار، مسئولیت پردیس کشاورزی را بر عهده گرفتند، برای دکتر قبادیان آرزوی موفقیت دارم.

دکتر معینی نقده در ادامه بیان کرد: طی مدتی که خدمتگزار عزیزان در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بودیم، تلاش کردیم که این مجموعه را قدمی به جلو پیش ببریم، امیدواریم که با همکاری همه عزیزان، قدم‌های بهتر و بزرگتری برای تعالی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برداریم و با وجود دکتر قبادیان شاهد پیشرفت‌های خوبی در این مجموعه باشیم.

در ادامه، دکتر «رسول قبادیان» سرپرست جدید پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ضمن قدردانی از حُسن اعتماد ریاست دانشگاه در سپردن مسئولیت پردیس به ایشان، در سخنانی اظهار داشت: خداوند متعال را شاکر هستیم که توفیق خدمت به دانشگاه را به ما عطا کرد، امیدواریم که این امانت را به نحو شایسته تحویل دهیم.


دکتر قبادیان در ادامه بیان کرد: به لطف خداوند متعال، پردیس کشاورزی از ظرفیت‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و زیرساخت‌های مناسب و نیروی انسانی متخصص برخوردار است و امیدواریم با همراهی و همدلی همه عزیزان این مجموعه را به پیش ببریم.

دکتر قبادیان همچنین یادآور شد: از دانشجویان عزیز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی می‌خواهیم که با توجه به روحیه پرسشگری خود به عنوان نیروی محرکه ما را کمک کنند. امیدواریم که شاهد تغییر و تحولات خوبی در این حوزه و توسعه پردیس با کمک همکارانم باشیم.

در پایان این مراسم، با تقدیم لوح سپاس و هدیه از زحمات و خدمات دکتر معینی نقده قدردانی شد. همچنین با حکم رئیس دانشگاه، دکتر رسول قبادیان به عنوان سرپرست پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه معرفی گردید.


 

آخرین اخبار