570

برگزاری جلسه هم اندیشی حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه با اعضای هیأت علمی

به گزارش روابط عمومی جلسه هم اندیشی حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه با اعضای محترم هیات علمی در تاریخ چهارشنبه 10 شهریور 1400 با حضور اعضای هیات علمی، مدیران و کارشناسان حوزه پژوهشی دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد.

در ابتدای جلسه آقای دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پس از خوشامدگویی به شرکت کنندگان اظهار داشتند هدف از برگزاری این جلسه تبیین اهداف و فعالیت های حوزه پژوهش و فناوری و بررسی راهکارهای نیل به این اهداف می باشد.

ایشان در ادامه به بیان برنامه ها و اقدامات انجام شده در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه  و سیر تحولی فعالیت های این حوزه  با توجه به سیاست‌های تعیین شده از طریق وزارت عتف و همچنین آیین نامه‌های داخلی دانشگاه پرداختند.

ایشان با اشاره به اینکه نظام های رتبه بندی متعددی در سطح جهان وجود دارد و هریک از این نظام ها شاخص­های مختلفی دارند  اظهار داشتند با توجه به شاخص‌های متنوعی که در هر کدام از نظام‌های رتبه بندی در سطح ملی و بین المللی وجود دارد نمی‌توان اولویت خاصی را بصورت مطلق برای فعالیت‌های حوزه پژوهشی در نظر گرفت. اما می‌توان با تمرکز بر برخی شاخص‌ها که تاثیر گذاری بیشتری دارند باعث ارتقا کمی و کیفی جایگاه دانشگاه در نظام رتبه بندی ملی و بین المللی شد.

اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت پژوهش و فناوری

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در ادامه به بخشی از اقدامات انجام شده در  حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه اشاره کردند و توسعه مراکز پژوهشی دانشگاه ، گسترش مرکز کارآفرینی و ارتباط با جامعه، تحولات صورت گرفته در حوزه چاپ و نشردانشگاه ، گسترش مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان، مرکز استارتاپ، آزمایشگاه مرکزی، افزایش مسئولیت اجتماعی، هدفمند کردن پایان نامه­ها، جذب پژوهشگر پسا دکتری و دستیار پژوهشی، مهارت­آموزی و مشاوره شغلی، تشکیل کمیته علم سنجی، راه اندازی کرسی های نقد و نظریه پردازی و...را از جمله این فعالیت ها نامیدند.

دکتر ویسی در ادامه با اشاره به  اهمیت توسعه و حمایت از مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشتند که در طی چند سال اخیر واحدهای رشد مستقر در مرکز شد دانشگاه بطور چشمگیری افزایش یافته است. ایشان  لازمه رشد و شکوفایی این واحدها را وجود پارک علم و فناوری مستقل و مستقر در دانشگاه عنوان کردند و گفتند در همین راستا مجوز تأسیس پارک علم و فناوری وابسته به وزارت عتف در دانشگاه رازی اخذ شده است و بزودی با طی شدن مراحل اداری وارد مراحل اجرایی خواهد گردید.

تدوین سند راهبردی دانشگاه

دکتر ویسی به تدوین سند راهبردی دانشگاه اشاره نمودند و عنوان کردند در راستای ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت های دانشگاه با همکاری معاونت محترم آموزشی و سایر بخش های  دانشگاه این سند تهیه و تدوین شده که نقشه راهی جهت پیشبرد اهداف پژوهشی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه میباشد. ایشان همچنین، به لزوم همراهی و همدلی تمام مجموعه دانشگاه بویژه اعضای هیات علمی در جهت پیشبرد اهداف تعیین شده در این سند اشاره داشتند.

در ادامه این جلسه دکتر کیانوش چقامیرزا مدیرامور  پژوهشی دانشگاه به ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های انجام شده در حوزه معاونت پژوهش و فناوری در راستای فراهم نمودن شرایط اجرای سند راهبردی دانشگاه با مشارکت دانشکده ‌ها و اعضای هیات علمی و در نهایت بستر سازی و فراهم نمودن امکان افرایش کمیت و کیفیت تولیدات علمی دانشگاه پرداختند.

راه اندازی کمیته علم سنجی

ایشان به راه اندازی کمیته علم سنجی دانشگاه با اهداف تعیین شده از جمله بررسی نظام‌های رتبه بندی معتبر داخلی و خارجی و ارزیابی جایگاه دانشگاه رازی در این نظام‌ها و راهکارهای بهبود و ارتقا رتبه دانشگاه رازی اشاره داشتند. مدیر امور پژوهشی دانشگاه اظهار داشتند براساس بررسی هایی که در خصوص نظام های رتبه بندی معتبر بین المللی انجام شده قریب 80 درصد شاخص ها در این نظام ها به فعالیت های پژوهشی و فناوری وابسته  است.

دکتر چقامیرزا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه چاپ و نشر دانشگاه در جهت تشویق و تسهیل چاپ کتاب، اصلاح شیوه امتیاز دهی چاپ کتاب، افزایش حداقل حمایت دانشگاه در حوزه چاپ کتاب از 25 به 50 درصد، عقد قرارداد با یکی از پلتفرم ها در جهت نشر و فروش الکترونیک کتاب های چاپ شده، قرار گرفتن امتیاز کتاب در بخش امتیازات پژوهشی جهت اخذ پایه تشویقی و.... را بخضی از اقدامات صورت گرفته در این حوزه دانستند.

تدوین و اصلاح شیوه نامه پژوهانه

مدیر امور پژوهشی دانشگاه  در ادامه به اقدامات انجام شده در حوزه اعطای پژوهانه، شامل اصلاح شیوه نامه پژوهانه و نحوه هزینه کرد آن در جهت تشویق اعضای هیات علمی به اخذ امتیاز بیشتر با فعالیت های تاثیر گذار پژوهشی و تدوین شیوه نامه ارائه پروپوزال و اجرای طرح های تحقیقاتی درون دانشگاهی از محل پژوهانه اشاره داشتند.

دکتر چقامیرزا از جمله دیگراقدامات انجام شده در حوزه معاونت پژوهش و فناوری را تدوین شیوه نامه تشویقی چاپ مقالات Q1، حمایت مالی از پروپوزال طرح‌های تحقیقاتی شرکت کنندگان در نمایشگاه دائمی دانشگاه رازی ، اعطای گرنت آزمایشگاه به اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، تدوین شیوه نامه و فراخوان جذب دستیار پژوهشی از شهریور ماه 1400، تدوین شیوه نامه و جذب پژوهشگر پسا دکتری (جذب 20 نفر در سال گذشته و فراخوان جذب 27 نفر در سال تحصیلی جدید)، افزایش تعداد نشریات علمی دانشگاه از 9 به 17 نشریه، اخذ مجوز کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در دانشگاه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در جهت بازآموزی و ارتقا فعالیت‌های پژوهشی اعضای هیات علمی، مدیران و کارشناسان پژوهشی، برگزاری همایش‌های ملی و بین المللی، ایجاد تسهیلات و اعطای امتیاز بیشتر به فعالیت‌های پژوهشی برون دانشگاهی در جهت ارتباط با جامعه و صنعت، تدوین آیین نامه اجرایی سند هدفمندسازی پایان‌نامه‌ و رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی و تدوین و اصلاح شیوه نامه انتخاب پژوهشگر برتر در حوزه های مختلف اشاره نمود.

پرسش و پاسخ با اعضای محترم هیات علمی

در ادامه این جلسه اعضای هیات علمی به نقد و بررسی فعالیت ها و اهداف عنوان شده در حوزه پژوهشی پرداختند. آنها همچنین، پیشنهاداتی در جهت بهبود فعالیت‌های پژوهشی مطرح کردند که شامل لزوم بازنگری در آیین نامه اعطای پژوهانه و ارتقا اعضای هیات علمی متناسب با ماهیت رشته آموزشی بویژه در حوزه علوم انسانی و رشته های نظری، لزوم بازنگری در انتخاب پژوهشگر برتر، تسهیل در جذب پژوهشگر پسا دکتری و دستیار پژوهشی، برگزاری منظم جلسات پژوهشی در جهت تبادل نظر و هم اندیشی با هدف بهبود فعالیت های پژوهشی، تعیین سهم تشویقی چاپ مقالات Q1 با تاکید بر سهم دانشجو در جهت ایجاد انگیزه، تسهیل شرایط همکاری های پژوهشی بین المللی از طریق اصلاح آیین نامه امتیاز دهی و ارتقا اعضای هیات علمی، رصد و پایش فعالیت‌های پژوهشی اعضا هیات علمی ماهانه یا فصلی و برگزاری دوره بازآموزی کارشناسان آزمایشگاه‌ها در جهت بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی اشاره شد.

 

 

 

 

 

 


شناسه : 1469806