دیدار اعضای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه رازی و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه به مناسبت هفته محیط زیست - معاونت پژوهشی و فناوری
همزمان با هفته محیط زیست و به منظور تعامل بهتر دانشگاه با اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، آقای مهندس سعید دزفولینژاد، مدیر کل محترم این اداره و هیئت همراه روز سهشنبه 20/03/1404 در دانشگاه رازی حضور پیدا کردند و طی نشستی مشترک در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه با حضور معاون محترم پژوهش و فناوری، مدیران این معاونت، سرپرست مدیریت امور عمرانی دانشگاه و مسؤول مدیریت سبز درخصوص پیشبرد اهداف مشترک و راههای توسعه همکاریها و تلاش برای رفع دغدغههای زیست محیطی استان به گفتگو و مباحثه پرداختند.
در ابتدای این نشست، آقای دکتر کیوان امینی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، ضمن خوشامدگویی و تبریک هفته محیط زیست، به اهمیت جایگاه حفاظت محیط زیست در جامعه پرداختند و درخصوص توانمندی اعضای هیئت علمی دانشگاه در رفع معضلات و مشکلات زیست محیطی تأکید کردند. همچنین، رونق و فعالیتهای بیش از پیش خانه محیط زیست و خانه فناور محیط زیست استان را خواستار شدند. سپس، آقای مهندس دزفولینژاد به لزوم فرهنگسازی برای ارتقای جایگاه محیط زیست در استان پرداختند و درخصوص پاسخ به نیازهای زیست محیطی، انجام پروژهها با رویکرد عملیاتی، به روزرسانی تفاهمنامه قبلی به منظور انعقاد یک تفاهمنامه جدید توضیحاتی را بیان داشتند. ایشان گفتند دانشگاه رازی درحال حاضر دو پروژه مطالعاتی مهم با این اداره کل در مرحله اجرا دارد که باید تلاش شود سهم همکاری این دانشگاه بیشتر شود. ایشان، طرح پایلوت تبدیل پسماند به سوخت موسوم بهRDF که برای نخستینبار در کشور در کرمانشاه اجرایی شده را نمونه موفقی از فعالیتهای زیستمحیطی این اداره کل برشمردند. ایشان با اشاره به لزوم تغییرات در شورای تحقیقات این اداره کل، استفاده از توانمندی اعضای هیئت علمی دانشگاه رازی را در این شورا مورد تاکید قرار دادند.
در ادامه، هریک از حضار به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند که اهم موارد آن، ضرورت فراخوان برای طرحهای تقاضامحور، ایجاد ظرفیت برای اجرای طرح فرصت مطالعاتی ارتباط با جامعه و صنعت، لزوم برگزاری دورههای توانمندسازی متقابل، انجام پایاننامه و رسالههای تقاضامحور، امکان بازدید میدانی از واحدهای زیرمجموعه اداره کل محیط زیست، تهیه بانک اطلاعاتی اعضای هیئت علمی دانشگاه، لزوم ارائه درس شناخت محیط زیست برای دانشجویان، پیشنهاد برگزاری برنامههایی در مناسبتهای زیست محیطی توسط خانه محیط زیست و خانه فناور استان، ایجاد ساز و کار هماهنگی و انسجام طرحهای پژوهشی محیط زیستی از طریق خانه فناور، ارتباط خانه فناور و مراکز رشد و پارک علم و فناوری، ایجاد صندوق حمایت از نوآوری محیط زیستی در خانه فناور محیط زیست استان بودند که مقرر گردید همه این موارد، در اسرع وقت در قالب تفاهمنامه همکاری علمی، پژوهشی، آموزشی و فناوری به امضا برسد. در پایان این نشست، اعضای حاضر در جلسه، از خانه محیط زیست و خانه فناور محیط زیست استان بازدید کردند و مقرر شد زمینه برای فعالیتهای پویاتر این مراکز در نشستهای آتی فراهم گردد.